Jens Wendelboe kvintett

lør26mar16:00lør21:14Jens Wendelboe kvintett16:00 - 21:14 CJ Hambros plass 5, 0164 Oslo

Billett

Billetter kr 250,- + avg.

Om konserten

Jens Wendelboe Quintet spiller utelukkende originalmateriale av bandlederen selv. Musikken bærer tydelig preg av Wendelboe´s fascinasjon for ulike stilarter og uttrykksmåter. Bandet så for første gang dagens lys da de spilte for utsolgt hus under Oslo Jazzfestival i 2021.
 
Trombonist, arrangør, komponist og bandleder Jens Wendelboe har i flere tiår vært en av landets desidert mest profilerte musikere. Han har utgitt hele 14 album under eget navn og har vunnet flere priser for sitt arbeide, både i Norge og internasjonalt, deriblant NOPA´s “årets verk” tre ganger. Jens har de siste 20 årene vært bosatt i USA hvor han var orkesterleder for legenden Donna Summer i en årrekke. Han avsluttet også nylig et 8 årig medlemskap i superbandet Blood, Sweat & Tears. I skrivende stund driver han eget storband i New York med både innspillinger og live-konserter på blokka.
 
Erik Smith har siden tenårene vært en av de mest brukte trommeslagerne i landet med en unik og allsidig karriere. Allerede i 15-16 års alderen spilte han på kjente steder som Malla Jazzhus, Club 7 og Jazz Alive og dro på turneer i det ganske land. Samarbeidet med Jens Wendelboe strekker seg helt tilbake til 1986 og har inkludert flere album, en masse TV show som Lørdan, Momarkedet og tallrike andre evenementer. Erik har spilt med kjente navn som Jacob Collier, Bill Champlin, Nils Landgren, Donna Summer, Bob Mintzer, Frank Gambale, Bobby Shew og Wayne Bergeron. Her hjemme er han kjent fra bandene Babylon Brothers, TOBB, Lars Erik Gudim´s Orkester, Oslo Groove Company og sin egen Erik Smith Trio.
 
Petter Wettre har siden tidlig 90 tall etablert seg som en av de viktigste stemmene på sitt i instrument. Ikke bare i Norge, men i Europa og verden forøvrig. Hans spillestil er virtuos og energisk. P.W. er utdannet fra Berklee College of Music i Boston, USA, og har siden sin hjemkomst derfra jobbet uavbrutt med egne ensembler og egne innspillinger i tillegg til å være “first-call” på den internasjonale freelance scenen. Wettre har 20 innspillinger i eget navn, to Spellemannpriser, (6 nominasjoner). Petter Wettre ble tildelt “Klar Svar” prisen på Kongsberg i 2000. P.W har besøkt Kina, Sør Korea, India, USA, Sør Afrika, Brasil og Etiopia i tillegg til store deler av Europa med egne ensembler.
 
Torgeir Koppang føler seg like hjemme bak flygelet i klassiske sammenhenger som jazz-band og storband med hele keyboard-arsenalet på scenen. Han er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og har gjort tallrike oppdrag med blant andre Ole Edvard Antonsen, KORK, Heidi Gjermundsen Broch, Wenche Myhre og Nordic Tenors. Han er ellers fast medlem i Lars Erik Gudim´s Orkester og Jazzin´Babies.
 
Tom Erik Antonsen er uten konkurranse Norges mest benyttede el. bassist gjennom de siste 40 årene. Som en tredjedel av brødre trioen Tom Erik, Jens Petter og Ole Edvard Antonsen besitter han dypt musikalske og tekniske ferdigheter. Tom Erik har turnert og gjort innspillinger med de fleste i Norges musikkliv bl.a. Jahn Teigen, Jon Eberson, Bobbysocks, Horns for Hire og mange fler. Han har vært “mest sett” musiker på NRK i årevis gjennom programmer som Lør Dan, Den store Klassefesten, utallige Grand Prix finaler, Momarked show og Spellemannspris utdelinger. Tom Erik er kjent for å ta groovy basspill på alvor!

 

Jens Wendelboe – trombone og arr.
Petter Wettre – saksofon
Torgeir Koppang – keys
Erik Smith – trommer
Tom-Erik Antonsen – el.bass

Konserten er støttet av Oslo kommune og Norsk kulturråd.


Konsertstart

(Lørdag) 16:00 - 21:14

Gå til toppen