Hank Mobley Tribute

lør26nov16:00Hank Mobley Tribute16:00 CJ Hambros plass 5, 0164 Oslo

Billett

Billetter kr 250,- + avg.

Om konserten

”Hank Mobley is the most lyrical saxophonist I’ve ever heard. He sang into his horn”. Benny Golson
Tenorsaksofonisten Hank Mobley skulle komme til å leve et liv i skyggen av de to største tenorsaksofonistene på 60- og 70-tallet. Hans spill ble ofte fremstilt som en noe mindreverdig utgave av Sonny Rollins, og i hans periode som sidemann til Miles Davis (1961), ble han på tilsvarende måte nedvurdert i forhold til den han etterfulgte, nemlig John Coltrane. Først etter sin død har hans tenorspill og hans mange komposisjoner gradvis fått den respekt og heder som han fortjener, som en av de fremste hardbop-tenorister på 60-tallet. Se også: http://en.wikipedia.org/wiki/Hank_Mobley
Tribute til Hank Mobley-sekstetten ble først presentert på jazzfestivalene i Kongsberg i 2008 og Oslo i 2008. Kongsberg Jazzfestival igjen i 2014, på Jazzfestivalen i Saulkrasti (Latvia) i 2016 og tilbake på Kongsberg Jazzfestival i 2017. Bandet har også hatt konserter i Riga. Sekstetten har vært presentert i tre utgaver: en helnorsk, en norsk men med de danske og svenske bassistene Mads Winding og Hans Backenroth og en norsk/latvisk. I tillegg til nevnte festivaljobber, har både den norske og norsk/latviske utgaven hatt noen miniturnéer i Norge, senest i 2016. NRK gjorde direkteopptak av konserten under Oslo Jazzfestival.
Høsten 2022 samles den norske utgaven igjen, og kan igjen presentere den svært svingende og miljøskapende musikken skapt av Hank Mobley, med noen innslag av hans sidemann på mange innspillinger, trompeteren Lee Morgan.
 
Roy Nikolaisen – trompet
Kjell Gunnar Hoff – tenorsaksofon
Staffan William-Olsson – gitar
Magne Arnesen – piano
Agnar Aspaas – bass
Tom Olstad – trommer

Gå til toppen