søndag, 23. november - 2014
15. februar 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Dette er en kvartett som bygger på bassist Brekken sine komposisjoner. Bandet utnytter lydbildet som oppstår mellom de forskjellige akkordinstrumentene og kompet. Låtene bygger på melodiske temaer og lar sving og groove være viktige elementer for improvisasjon. Det er også åpenhet for det lyriske og lavmælte. Bandet består av en håndfull nyutdannede jazzmusikere som kommer fra band som Hedvig Mollestad trio, Siluet, The Peacocks, Eberson/Eberson/Baar og Joe.

Ellen Brekken – bass
Dag-Filip Roaldsnes – piano
Eskil Sæter – gitar
Jon Audun Baar – trommer

Dave Edge trio

[ 24. september 2014; 20:00; ] På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.Dørsalg

Saksofonist Dave Edge, mest kjent fra bandet The Real Thing, spiller sammen med Roy Powell og Roger Johansen. Trioen bringer tilbake den klassiske «sounden» av orgel/sax/trommer fra 60 tallet, med en ny vri. Alt fra swing og be-bop til soul og funk.
 

Dave Edge – saksofonRoy Powell – orgelRoger Johansen – trommer

 

Al Foster Quartet

[ 16. oktober 2014; 21:00; ] På Herr Nilsen. Inngang kr 280,-.Billettsalg på Billettservice
Oslo Jazzforum i samarbeid med Herr Nilsen er særdeles stolte over å presentere trommelegenden Al Foster med eget band på Herr Nilsen. Al Foster er for mange kanskje først og fremst kjent som den musikeren som spilte lengst med Miles Davis; både på 70– og 80– tallet var […]

Astro Buddha Agogo

[ 5. november 2014; 20:00; ] På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.Dørsalg
Astro Buddha Agogo er et sjåvt band fra København som spiller energisk og swingende med en besetning av orgel, saksofon og trommer. Michael Blicher veksler mellom sopran, tenor og tverrfløyte eller han spiller iblant på begge saksofoner samtidig! Dan Hemmer på sitt Hammond M3 har en fin klang og bidrar […]

Michael Aadal Group

[ 6. desember 2014; 16:00; ] På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.Dørsalg

Musikken er hovedsaklig forankret i den moderne jazzen, men man finner også mange elementer hentet fra bl.a. mer americana og roots inspirert musikk. Alle låter er skrevet av Michael Aadal.
Deres andre cd «Abigail» kom i fjor på Losen Records.
Lytt her:www.youtube.com/watch?v=WCWHl5Odlpkhttps://soundcloud.com/maag-1
 

Michael Aadal – gitarAndré Kassen – tenorsaksofonOle-Bjørn Talstad – pianoAnders Hofstad […]