Amund Kleppan kvartett

17. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her.
Begrenset antall billetter.

Amund Kleppan Kvartett er en internasjonal gruppe med up-and-coming jazzmusikere. Bandleder, komponist og trommeslager Amund Kleppan kommer fra Lillehammer og studerer ved Jazz Institute Berlin. Han ga ut sitt debutalbum Venture høsten 2019, som ble mottatt med gode anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt, blant annet terningkast 5 i Gudbrandsdølen Dagningen. Bandet har turnert i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland og England hvor de spilte på London Jazzfestival 2019. Dette året har Amund Kleppan kvartett blitt plukket ut til å delta på Jazzintro gjennom Norsk Jazzforum for å konkurrere om tittelen Årets unge jazzmusikere. Amund vant i 2018 Dølajazz sin talentpris og Årets Nye Danske Jazznavn med bandet sitt Aloft Quartet.

Kleppan sine komposisjoner er som en sammensmeltning mellom den moderne jazzen med tilknytning til den nordiske scenen. Det kan beskrives som sterke melodier over kompleks harmoni med en sylskarp rytmeseksjon som både skaper spenning og tyngde. Bandet består av unge virtuose og dristige instrumentalister som hele tiden prøver å nå nye grenser.

Amund Kleppan – trommer
Julius Gawlik – saksofon
Rasmus Sørensen – piano
Julian Haugland – kontrabass

Knut Riisnæs kvartett

24. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her
Begrenset antall billetter.

Knut Riisnæs har gjennom førti år vært i fremste rekke blant norske jazzsaksofonister og blir med rette kalt en bauta i norsk jazz. Han har gitt ut fem egne innspillinger, mottatt to spellemannpriser og har gjennom årene deltatt på utallige innspillinger med andre artister. Er også innehaver av Buddyprisen, som er den høyeste utmerkelsen i norsk jazz.
Siden november 2012 har Riisnæs vært leder for en kvartett med fire av våre mest rutinerte jazzmusikere, som alle er helt på hjemmebane innen den musikalske retningen bandet har staket ut, med tydelige røtter i den moderne amerikanske jazztradisjonen.

Bandet har to plateutgivelser bak seg: “2nd Thoughts” fra 2016, og “The Kernel” fra 2019, begge på Losen Records. Musikken er til tider hardtswingende, til tider sart og ettertenksom, med komposisjoner av bandmedlemene, foruten bidrag hentet fra så vel ”The Great American Songbook” som fra samtidige musikerkolleger.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Tom Olstad – trommer

Kåre Garnes trio

31. oktober 2020
16:00

Billett: kr 250,- pluss bill. avgift. Bestill billett her
Begrenset antall billetter.

Trioen spiller et utsøkt utvalg musikk fra den afro-amerikanske jazztradisjonen!

Kåre Garnes – bass
Jørn Øien – piano
Magnus Sefaniassen Eide – trommer