Jonathan Kreisberg Quartet

3. august 2019
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Ved å kombinere en tidløs melodi med fremtidsrettede linjer og teksturer, fortsetter Jonathan Kreisbergs musikk å tiltrekke seg en voksende internasjonal fanebase. Hans komposisjoner har blitt framført av hans banebrytende kvartett over fem kontinenter. Som gitarist har hans lyd og teknikk påvirket neste generasjon av spillere, og han fortsetter å studere og pushe utviklingen av instrumentet innenfor jazzgeneren.

Jonathan har ledet ulike grupper, inkludert navn som Larry Grenadier, Bill Stewart, Gary Versace, Will Vinson, Kevin Hays, Mark Ferber, Matt Penman og Scott Wendholt blant andre. Han har utgitt fem kritikerroste cd-er på Criss Cross og Mel Bay Labels, samt Trioing, Shadowless, One (hans første solo gitaropptak) og Wave Upon Wave på hans egen label New For Now Music.

Jonathan Kreisberg – gitar
Martin Bejerano – piano
Matt Clohesy – bass
Colin Stranahan – trommer

Oslo City Wranglers feat. Kevin Dean

10. august 2019
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

I tillegg til noe originalskrevet musikk og en hardtsvingende klassiker eller to vil “sporsjef” Kevin Dean og hans medmusikanter ta sikte på å utforske og utvikle jazzfortolkninger av berømte sanger framført av syngende cowboys på 30-, 40- og 50-tallet.

Kevin Dean – trompet og vokal
Bjørn Vidar Solli – gitar
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

Waldemar 4

24. august 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Trygve Waldemar Fiske satte sammen denne kruttsterke kvartetten til sitt bestillingsverk til Moldejazz 2014. Med ingen ringere enn Håvard Wiik, Andre Roligheten og Erik Nylander på laget har Fiske samlet musikere som har satt et betydelig preg på den norske og internasjonale jazzscenen de siste åra. Waldemar 4 høstet strålende kritikker for sin debutplate utgitt på Giganfon høsten 2015. De har befestet seg som et solid liveband med strålende solister og kreativt samspill over sterke melodier. Anmelderne har trukket frem Keith Jarrett, Charlie Haden, Charles Mingus og Ornette Coleman for å beskrive musikken og skriver blant annet at dette bandet treffer jazzens sentralnervesystem. Etter en knallsterk debutkonsert for et utsolgt Storyville under Moldejazz 2014, har de turnert Norge og Sverige. I Waldemar 4 får du høre ensemblespill av ypperste kvalitet. Dette er musikere som ikke er redde for å ta musikken nye veier og har spontaniteten i høysetet.

Trygve Fiske – bass
Erik Nylander – trommer
Håvard Wiik – piano
André Roligheten – saksofon

 

Peter Bernstein Scandinavian Connection

31. august 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

 
Tre av Danmarks fremste jazzmusikere forenes i denne kvartetten med en av de mest interessante, amerikanske gitarister – Peter Bernstein.
 
Siden starten av 90-tallet har Bernstein tilhørt den absolutte jazzeliten. Dette har han bevist ved at hans duo samarbeider med pianisten Brad Mehldau, slik som med hans egen trio, som teller organisten Larry Goldings og trommeslageren Bill Stewart.
 
Bernstein flankeres i denne kvartetten av tre navn som likeledes startet sine karrierer i midten av 90-tallet. De har alle gjort seg bemerket over det meste av jazzverdenen, bla på turnéer med Joe Lovano, Jimmy Cobb, Tim Hagans, Enrico Rava, Jerry Bergonzi, Stefano Bollani, Steve Swallow, Victor Lewis og Tom Harrell. De har hver for seg gjort innspillinger for legendariske plateselskaper som ECM, Blue Note og Savant Records samt mottatt grammys i Norge, Canada, Italia og Danmark.

Peter Bernstein – gitar
Martin Schack – piano
Jesper Bodilsen – bass
Anders Mogensen – trommer