Peter Zak Norwegian Quartet

6. juli 2019
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Den New York-baserte pianisten Peter Zak har familiær tilknytning til Norge og på sin årlige sommervisitt hit har det blitt en hyggelig tradisjon med konsert på Herr Nilsen/Oslo Jazzforum.

Peter er en svært aktiv pianist på New Yorks jazzscene, bl.a. som medlem av trompetlegenden Eddie Hendersons kvintett, og med egen trio. Han har også flere egne CD-utgivelser på Steeple Chase-labelen bak seg, i tillegg til å ha medvirket på dusinvis av andre innspillinger.

Peter Zak – piano
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Trygve Waldemar Fiske – bass
Tom Olstad – trommer

Magne Arnesen trio feat. Dave Edge

13. juli 2019
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Magne Arnesen har spilt piano fra han var tre år og gikk videre med klassisk pianolære fra 6 til 18 år da han startet sin jazzkarriere hos klubben Urijazz i Tønsberg.
Hans spill er kjent for teknisk og harmonisk overskudd kombinert med en lekende eleganse, godt forankret i mainstream-tradisjonen.

Dave Edge flyttet til Oslo fra England i 2006, og har etablert seg som en viktig stemme på Oslos jazzscene, med inspirasjon fra bl.a. Dexter Gordon, Sonny Rollins og Stan Getz. Han er fast saksofonist i souljazzbandet The Real Thing.

Magne Arnesen – piano
Dave Edge – saksofon
Andreas Dreier – kontrabass
Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Flat Bop

20. juli 2019
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Flat Bop består av tre unge musikere som har slått seg sammen i et klassisk trioformat med saksofon, hammondorgel og trommer. Trioen oppstod i Esbjerg, der de sammen studerer på Syddansk Musikkonservatorium. Musikken er inspirert av den amerikanske orgeljazztradisjonen representert ved bl.a. Jimmy Smith, Larry Young og Shirley Scott. Bandets sound er samtidig inspirert av danske musikere som Kjeld Lauritsen, Dan Hemmer og Martin Schack.

Trioen spiller en blanding av egen musikk og coverlåter. Fellesnevneren er at låtene kan få nye uttrykk hver gang de spilles – leken i samspillet er viktig. De mener det er her det spennende i musikken oppstår.

Humøret på scenen er alltid på topp, og publikum kan nesten ikke unngå å smile under konsertene. Pålitelige kilder (trommeslagerens mor) forteller at opptil flere tilskuere tramper i takt når bandet spiller konsert!

Christoffer Gausdal Find (DK) – saksofon
Gunnar Sjur Ringøen (NO) – hammondorgel
Chris Falkenberg (DK) – trommer

Bjørn Vidar Solli/Randy Ingram kvartett

27. juli 2019
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Bjørn Vidar Solli har vært en av de fremste norske jazzgitaristene de siste 15 årene. Fem av de årene tilbragte han i New York, der han i 2007 møtte den amerikanske pianisten Randy Ingram. Siden har de spilt en rekke konserter sammen i USA og Norge, samt Sverige, Tyskland, Irland, Portugal og Italia. Et par av de mange tingene Ingram og Solli har til felles er et sterkt engasjement for gode melodier og lyriske komposisjoner som samtidig swinger og groover. Publikum på Herr Nilsen kan vente seg et knippe originalkomposisjoner fra veteranene i bandet, Solli og Ingram, blandet med noen jazzklassikere, og det hele løftet opp og fram at et komp bestående av to av Norges største jazztalenter i nyere tid, bassisten Julian Haugland og trommeslager Amund Kleppan.

Bjørn Vidar Solli – gitar
Randy Ingram – piano
Julian Haugland – bass
Amund Kleppan – trommer