Vivian Buczek & Martin Sjöstedt Trio

4. mai 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

“Dynamisk, närvarande och spontan”, så beskriver Vivian sig själv.
En av Sveriges främsta jazzsångerskor som besitter en enastående bredd och känsla för jazzens idiom och som äger scenen med ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an. 
Martin Sjöstedt Trio inkluderar pianisten Martin Sjöstedt, basisten Niklas Fernqvist och trumslagaren Johan Löfcrantz Ramsay. Tillsammans med Vivian skapar de en dynamisk upplevelse med fantasifulla och spännande arrangemang skrivna av Martin Sjöstedt och på ett hejdlöst men naturligt sätt ger sig Vivian och trion ut i en modernare ljudbild som i sin tur skapar en intressant fusion i dagens jazz.

Kvartetten började sitt samarbete för 5 år sedan och har sedan dess tillsammans släppt 2 album (Curiosity och Ella Lives) som blivit hyllade världen över.
Nästkommande projekt A Woman’s Voice är ett samarbete med en Sveriges främsta storband Norrbotten Big Band.

Den 4 maj på Herr Nilsen framför gruppen en blandning av musik från de senaste projekten som inkluderar original kompositioner men även utvalda kompositioner skrivna av Vivian och Martins förebilder och inspirationer.

Vivian Buczek – vokal
Martin Sjöstedt – piano
Niklas Fernqvist – bass
Johan Löfcrantz Ramsay – trommer

Elisabeth Lid Trøen/Dag Arnesen kvartett

11. mai 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Musikalsk byr Trøen/Arnesen kvartett på heftig swing og saftige balladar, i eit univers der idealet om den klassiske jazz-kvartetten står sterkt. Med eit aldersspenn på fleire generasjonar, og erfaring frå ulike sjangrar og epokar, samlast dei fire musikarane rundt ein felles kjærleik for “den gode gamle jazzen”. Med ideal frå jazzens øvste hylle finn dei inspirasjon frå store namn som John Coltrane, Keith Jarrett, Joe Henderson og Dexter Gordon. Spesielt Joe Henderson er ein sterk inspirasjon for bandet, fordi både Dag Arnesen og Frank Jakobsen spelte i Henderson sin «Norwegian Quartet» saman med bassist Bjørn Kjellemyr. Kvartetten tek med seg jazztradisjonen inn i eigne komposisjonar, samt eigne tolkingar av gamle perler. På denne måten vil bandet blåse nytt liv i tradisjons-jazzen, og utfalde seg i spennet mellom det nye og det gamle.

Elisabeth Lid Trøen vart uteksaminert frå jazzlinja i Trondheim våren 2015, og har sidan då livnært seg som frilans jazzmusikar. Ho utmerka seg i ung alder som eit jazztalent, og hadde i ein alder av 19 år sin eigen kvartett, Elisabeth Lid Trøen kvartett, saman med Steinar Raknes, Eirik Nylander og Erlend Slettevold, som spelte mellom anna på Oslo Jazzfestival og Vossajazz. Seinare har ho vore å høyra i ei rekke ensemble og band med jazzmusikarar frå øverste hylle, som tingingsverk med Mathias Eick, duo med Tord Gustavsen, hennar eige World Expression Band med Andy Sheppard, og kvartett med den internasjonale stjernetrommeslagaren Terry Lynn Carrington.

Dag Arnesen har i lang tid vore ein av Noregs leiande pianistar, med ei lang rekke utgjevingar, bestillingsverk og prosjekt bak seg. Gjennom ein lang og innhaldsrik karriære har han samarbeida med norske jazzmusikarar som Knut Riisnæs, Jon Christensen, Karin Krog, Bjarne Nerem og Audun Kleive, samt verdskjende artistar som Joe Henderson og Elvin Jones. Dag Arnesen har gjort stor suksess med konseptet Norwegian Song, og vart tildelt Buddyprisen i 2009. Pianisten har nærmare 20 utgjevingar bak seg, der dei ferskaste er «Pentagon Tapes» der mellom anna Ole Marius Sandberg er med, og «Norwegian Song IV» med Bergen Big Band.

Ole Marius Sandberg er utdanna ved Jazzlinja i Trondheim (1996-1999), og har sidan gitt ut ei rekke album både under eige navn og med andre, og turnert over heile verda. Han har samarbeida med mellom andre Erlend Skomsvoll, Eirik Hegdal, Thomas Strønen og Håkon Kornstad for å nevne nokon, og er for tida aktuell med si eiga nye plate «Ensembel».

Frank Jakobsen er ein erfaren og velkjent jazztrommeslager, busett i Bergen. Han har bidratt på eit hundretalls innspelingar både innan jazzsjangeren og andre sjangrar, og samarbeidd med ei rekke av musikarar i verdensklasse. Her går det an å nemne i fleng, som til dømes Knut Riisnæs, Karin Krog, Kim Farichild, Jan Eggum, Sondre Lerche, Trang Fødsel og Son Mu. Han mottok Vossajazz-prisen i 1997.

Elisabeth Lid Trøen – tenorsaksofon
Dag Arnesen – piano
Ole Marius Sandberg – bass
Frank Jakobsen – trommer

Søndagsjammen 12. mai

12. mai 2019
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Knut Riisnæs kvartett

18. mai 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Knut Riisnæs kvartett er en samspilt gruppe med en klar musikalsk retning og gav i 2016 ut en cd som fikk meget god omtakl. Til tross for en viss aldersmessig spredning er musikerne helt på hjemmebane i den musikalske retningen som kan karakteriseres om 60- og 70-tallets “klassiske” jazz. Kvartetten spiller material av bandmedlemmene, originallåter av kjente jazzmusikere og enkelte standards fra “The Great American Songbook”.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Tom Olstad – trommer

David Friedman & Staffan William-Olsson kvartett

25. mai 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

På ferie i Hellas oppdaget Staffan William-Olsson at hotellgjesten i etasjen over var David Friedman, som er helt en latterlig bra vibrafonist født i New York 1944 og bosatt i Berlin siden 1989. Gitar og vibrafon passer som hånd i hanske og Berlin er bare en flytur unna.  Så ikke gå glipp av en legendarisk virtuos i Gary Burton-klasse sammen med Staffan, Jens Fossum og Hermund Nygård som boltrer seg i The Great American Songbook pluss noen originalkomposisjoner.

David Friedman – vibrafon
Staffan William-Olsson – gitar
Jens Fossum – bass
Hermund Nygård – trommer

Søndagsjammen 26. mai

26. mai 2019
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.