Thomas Franck/Knut Riisnæs kvintett

2. februar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Her får vi et ekte “Tenor Meeting” mellom to av skandinavias største: svenske Thomas Franck og vår egen Knut Riisnæs. Kompet består av en hel-skandinavisk trio, med Ben Besiakov på piano, Hans Backenroth på bass og Tom Olstad på trommer.

Thomas Franck er født i Helsingborg i Sverige, men har mesteparten av sin karriere vært bosatt i København. Her har han vært en av de ledende musikerne siden 90-tallet og har spilt med navn som Jens Winther, Carsten Dahl, Doug Raney og Thomas Clausen, foruten Danmarks Radio (DR) Big Band. Han har medvirket på uttallige plateinnspillinger med storheter som bl.a. Roy Haynes, Al Foster og Kirk Lightsey. Thomas regnes som en av skandinavias ledende jazzutøvere og har mottatt flere priser for sitt spill, som alltid er hardtswingende, energisk og virtuost.

Knut Riisnæs trenger vel ingen nærmere presentasjon for Oslo jazzforum sitt publikum, velkjent som han er både med egen kvartett og fra mange andre konstellasjoner. Han blir med rette kalt en bauta i norsk jazz og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

Ben Besiakov er også en kjent og kjær gjest, med sitt groovy og alltid swingende pianospill og en imponerende merittliste innen dansk jazz.

Hans Backenroth har vært Sveriges mest etterspurte bassist i en årrekke og har spilt med omtrent alle store legender i svensk jazz, som Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Kjell Øhman, Putte Wickmann, Bernt Rosengren med flere. Han har de siste årene vært å høre på Herr Nilsen flere ganger.

Tom Olstad er godt kjent som en trommeslager som har medvirket i uttallige band og han har i mange år spilt med bl.a. Karin Krog, Knut Riisnæs og Vidar Johansen, for å nevne noen.

Det forventes en hardtswingende ettermiddag og repertoaret vil i stor grad være hentet fra “The Great American Songbook.”

 

Thomas Franck (S) & Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Ben Besiakov (DK) – piano
Hans Backenroth (S) – bass
Tom Olstad – trommer

Karl-Henrik Ousbäck feat. Lage Lund & Petter Wettre

9. februar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

En ny kvartett med några av de finaste jazznamnen på scenen just nu. I ett möte mellan musiker från olika generationer och blandad bakgrund skapas en musik som är gränsöverskridande och explosiv i sitt uttryck. Fyra starka personligheter strålar samman i en kraftfull frihetshymn till jazzens historia och framtid.

Lage Lund är inte bara betraktad som en av de mest framstående gitarristerna i sin generation utan även som en av de största jazzmusikerna i världen idag. Han har blivit hyllad av Pat Metheny som en favoritgitarrist och är ”all music and soul” enligt Russel Malone. Lund är bland de högst rankade musikaliska personligheterna i världen, han är en av de som sätter standarden.
www.lagelund.com

Petter Wettre är ett av de största namnen inom europeisk jazz. Efter sina studier på Berklee Collage of Music återvände han till Norge följt av en stor karriär i Skandinavien och Europa. Han har gjort 15 skivor i eget namn och har spelat med musiker som George Garzone, Dave Liebman, Joey Defrancesco, Adam Nussbaum för att nämna några.
www.petterwettre.com

Karl-Henrik Ousbäck har blivit omskriven i Svensk och internationell musikpress sedan sitt första framträdande när han var sju år gammal. Han är en återkommande gäst på Skandinaviens stora jazzscener och har även turnerat i Europa, Asien och Afrika. I höstas släppte han sin debutalbum Somewhere and Somewhen. Ousbäck har spelat med bland andra Jonas Kullhammar, Håkan Broström, Petter Wettre, Rufus Reid, Susanna Risberg, Carl Winther, Thomas Franck m.fl.
www.karlhenrikousback.com

Mats Sandahl är en ung bassist baserad i New York och Stockholm. Han är uppväxt i Stockholm och utbildad vid Berklee Collage of Music i Boston. Han har turnerat runt i hela världen och är en allt mer eftertraktad musiker. Sandahl har spelat med bland andra George Garzone, Terri Lyne Carrington, Sam Harris, Jonas Kullhammar, Karl-Henrik Ousbäck, Simon Moullier och många, många fler.


Lage Lund – gitar
Petter Wettre – sax
Mats Sandahl – bass
Karl-Henrik Ousbäck – trommer

Martijn van Iterson/Staffan William-Olsson kvartett

16. februar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

En av Europas beste jazzgitarister er hollenderen Martijn van Iterson – som i likhet med Jesse van Ruller studerte for Wim Overgaauw i Hilversum. Han kan sammenlignes med Peter Bernstein – som han har spilt sammen med og har turnert med bl.a. Dr. Lonnie Smith og Dave Liebman. Et råskinn, sier

Staffan William-Olsson som siden 1992 spiller gitar med The Real Thing, hadde et par år med Mezzoforte og leder grupper som SWO Trio, Sharp Nine og Four Brothers, der trommeslageren som oftest heter

Hermund Nygård – den evigunge østfoldingen – jevnlig å se med Hilde Louise Asbjørnsen, Anders Aaurum, Jørn Øien Kvartett og Petter Wettres ”Tribute To Michael Brecker”, der

Daniel Franck spiller bass. Daniel er svensken som flyttet til København og klarte å HEVE standarden på kontrabassistene. Han kan flytte fjell på en subtil måte og har en akustisk tone og et driv man må tilbake til Paul Chambers for å finne.

Tilsammen lager de musikk i landskapet ”moderne mainstreamjazz” med både standards og originalkomposisjoner. Ikke gå glipp av den flyvende hollender og hans tre våpenbrødre.

Martijn van Iterson (NL) – gitar
Staffan William-Olsson – gitar
Daniel Franck (S) – bass
Hermund Nygård – trommer

Frederik Villmow Quartet

23. februar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Frederik Villmow Quartet bringer sammen fire musikere fra Tyskland og Norge. Det musikalske mottoet er å kjøre på og utforske nye veier innenfor komposisjonene. Bandet oppsto ved NTNU jazzlinja i Trondheim i 2018. Saksofonisten Marc Doffey fra Berlin kompletterer kvartetten.

Den amerikanske jazztradisjonen er en stor inspirasjonskilde for Frederik Villmow Quartet. Estetikken fra musikere som John Coltrane og McCoy Tyner blir tatt som utgangspunkt til egne komposisjoner. Komposisjonene gir musikerne i kvartetten plass til å bidra med egne idéer og kreativitet. Det kollektive samspillet er sentralt i dette bandet.

I februar 2019 skal kvartetten spille inn sin debut-plate live på Jazzhus Montmartre i København og platen utgis på AMP Music & Records i september.

Frederik Villmow – trommer
Marc Doffey – tenorsaksofon
Jørn Øien – piano
Julian Haugland – bass

Prima Vista Social Club

27. februar 2019
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Prima Vista Social Club har på kort tid er blitt en “snakkis” blant arrangører og musikere og har gjort seg bemerket som et heidundrende partyband! Gruppen har spilt for fulle hus under Oslo Jazzfestival, Dølajazz og andre festivaler, og holder sine allerede sagnomsuste 17. mai- og julekonserter med diverse gjester hvert år. I 2017 spilte bandet på Slottet, på kongeparets store 80-årsdag.

Bandet består av Oslos kanskje sprekeste blåserrekke, pluss et drevent komp, frontet av entertainer Svein Erik Martinsen. Prima Vista spiller publikumsvennlig swing, blues, salsa og jump ‘n jive, inspirert av den hardtsvingende musikken på 1940- og 50-tallet, med bl.a. Louis Prima, Louie Jordan, Ray Charles og Brian Setzer som forbilder. Elegant antrukket, men med energi, show, priser, konfetti og fanfarer.

Svein Erik Martinsen – vokal/gitar
Erik Eilertsen – trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Kristoffer Kompen – trombone
Jens Fossum – kontrabass
Torstein Ellingsen – trommer