Kåre Garnes kvartett

5. januar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Kvartetten består av 4 etablerte musikere som har spilt sammen i forskjellige sammenhenger, nå i kvartettformat. Musikken som blir presentert denne lørdagen er en blanding av standards og komposisjoner av Thelonious Monk, Charles Mingus, Wayne Shorter.

Kåre Garnes – kontrabass
Nils Jansen – tenorsaksofon,fløyte
Håkon Storm Mathisen – gitar
Tom Olstad – trommer

Søndagsjammen – sesongåpning!

6. januar 2019
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Ole Henrik Giørtz kvartett

12. januar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Ole Henrik har samlet noen av sine faste medspillere fra band som bl.a. Chipahua og Ab und Zu til å spille med seg denne kvelden. Samarbeidet strekker seg helt tilbake til tidlig 80-tallet da alle var særs aktive på Oslos mange klubbscener. Repertoaret for kvelden er stort sett kjente melodier ikledd egne arrangementer.

I forhold til opprinnelig besetning vil Paolo Vinnacia erstatte Rune Arnesen.

Ole Henrik Gjørtz – piano
Tore Brunborg – saksofon
Olaf Kamfjord – bass
Paolo Vinaccia – trommer/perkusjon

Espen Rud Kvintett

19. januar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Kvintetten er et resultat av mine mange tiår som skolekonsertmusiker/komponist og som et resultat av innspilling “Frø” med musikk fra denne virksomheten.

Med på “Frø” var bl.a. Adrian, Kasper, Hans og Sebastian. Disse fire er drevne skolekonsertmusikanter og tilhører toppdivisjonen i norsk jazzliv. Det er med stolthet jeg presenterer denne kvintetten på Oslo Jazzforum.

CDen ble utgitt på Curling Legs i september i år (CLP CD 167). Musikken er spilt live på skolekonserter uten akkordinstrument. Utvidelsen fra en trio med saksofon/bass/trommer til et kvintettformat, har utvilsomt gitt musikken ny energi og var en god inspirasjon for oss i studio.

Hans Mathisen preger hele innspillingen lydmessig og musikalsk med sitt karakteristiske og musikalske gitarspill. Det samme kan sies om den unge fiolinisten Adrian Løseth Waade fra Verdal. For Adrian var dette musikk han spilte for første gang. Adrians store talent som improvisatør vil både overraske og forbause dem som ikke kjenner Adrian fra før.

– Deler av musikken som er brukt på skolekonserter er også arrangert for noe større ensembler og innspilt på min første utgivelse LP-en “Hotelsuite” (-84) og seinere på CD-utgivelsene “Rudlende” (-98), “Melancholy Delight” (-07), “Dobbeldans” (-12), “Løvsamleren” (-12) og “Carla. The Fish” (-17). Der blander dette materialet seg naturlig inn i repertoaret jeg forøvrig har komponert.

I kvintetten spiller Kasper sopran-, alt- og tenorsaksofon, Adrian fiolin, Hans el- og akustisk gitar, Sebastian el- og akustisk bass og Espen trommer.

Vi gleder oss til å spille dette for et voksent publikum og kanskje til dem som har hørt dette en gang i gymsalen, da vi var på besøk med “JazzFigur: I Tråd Med Musikken” eller “JazzMask”. Produksjonene har også vært fremført på flere jazzfestivaler. I 2005 reiste vi for Rikskonsertene til India og spilte i to uker for skoleelever og studenter. Dessuten på internasjonale festivaler i Danmark og Tyrkia.

På innspillingen av “Frø” spilte også Frode Nymo; sopran- og altsaksofon, Atle Nymo; Bb- og bassklarinett, tenor- og barytonsaksofon og Terje Gewelt; el- og akustisk bass.

 

Adrian Løseth Waade -fiolin
Kasper Skullerud Værnes – saksofoner
Hans Mathisen – gitar
Sebastian Haugen – bass
Espen Rud  – trommer

Søndagsjammen 20. jan.

20. januar 2019
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Jesse van Ruller trio

26. januar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Jesse van Ruller er en nederlandsk jazzgitarist, komponist og dosent som i 1995 som første europeer vant den prestisjefylte Thelonious Monk Award. I tillegg til å lede sin egen Jesse van Ruller Trio og deltar i diverse andre prosjekter, har han spilt med mange storheter i jazz, blant annet Pat Metheny, Seamus Blake, George Duke, Toots Thielemans, Peter Erskine, Joe Lovano, Mike Stern, Philip Catherine, Roy Hargrove og Christian McBride.

For denne triokonserten på Herr Nilsen vil Jesse van Ruller ha med seg bassist og pedagog Daniel Franck og trommeslager, orkesterleder og komponist Jeppe Gram.

Daniel Franck vil for flere Herr Nilsen gjester være et kjent navn og mange har sikkert også hørt ham spille på jazzklubber i København, f eks JazzCup eller Jazzhus Montmartre, idet han er en av de mest benyttede kontrabassister innen dansk jazz.. Han har turnert og spilt med både internasjonale og danske stjerner som Stacey Kent, Caroline Hendersons, Carsten Dahl, Kurt Rosenwinkel, Johnathan Blake for å nevne noen få.

Jeppe Gram har flere utgivelser bak seg, blant annet ”Liquid Sound” fra 2013 med Jeppe Gram kvartett hvor han har med seg Fredrik Lundin på saksofon, Søren Kjærgaard på piano og Nils Bo Davidsen på trommer.

 

Jesse van Ruller (NL) – gitar
Daniel Franck (S) – bass
Jeppe Gram (DK) – trommer