Odd Frank

2. mars 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Spelar energifylld och melodisk jazz som också utmanar traditionen. Stort fokus ligger på bandets egna kompositioner och arrangemang, som spelas med stora klanger och hög intensitet. Gruppens medlemmar kommer från såväl Norge som Sverige och studerar för nuvarande på några av Nordens främsta jazzutbildningar,(Trondheim, Kungliga Musikhögskolan och Musikhögskolan i Göteborg). Den energi och musikaliska kontakt som uppstår när bandet spelar tar kompositionerna till oanade höjder och lyssnaren på en musikalisk resa.

Konserten er en del av vår releaseturné för vår debutplatta som släpps 24/2!

Martin Wirén – tenor- og sopransaksofon
Anton Dromberg – piano
Julian Haugland – kontrabass
Adam Ross – trommer

Svarttrost m/ Espen Rud

5. mars 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Kvintettens navn “Svarttrost” assosieres med svarttrostens vakre og melodiske sang, slik kapellmesteren vil at publikum også skal oppleve musikken.
“Melancholy Delight” Resonant Music 2007 og “Løvsamleren” Curling Legs 2012 er bandets to CD-utgivelser. Alle komposisjoner er ved Espen Rud.

“Svarttrost” består av velkjente og strålende musikere i John Pål Inderberg, Rob Waring og Terje Gewelt. Gitaristen Jari Bakken er mindre kjent, men er blitt en favoritt blant flere av Svarttrosts publikummere. Jari har spilt med Espen Rud i ulike settinger og innspillinger.

Jon Pål Inderberg – barytonsaksofon
Rob Waring – vibrafon
Jari Bakken – gitar
Terje Gewelt – bass
Espen Rud – trommer

Søndagsjammen

6. mars 2016
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

Jerry Bergonzi m/ Carl Winter trio

12. mars 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Da det legendariske jazzspillestedet Montmartre i København skulle gjenåpnes i mai 2010 var Carl og Anders noen av de første som ble kontaktet. De ble da bedt om å spille med saksofonlegenden Bill Evans. Deretter ønsket de at deres triosamarbeid skulle inkludere en internasjonal saksofonist og raskt ble det en realitet å presentere trioen med Jerry Bergonzi.

Anders har fått mulighet til å utvikle sitt trommespill ved samarbeid med saksofonister som Bob Berg, David Liebman, George Garzone, Petter Wettre, Hans Ulrik, Tomas Franck, Rick Margitza og Gary Thomas.

Carl er en av de mest spennende pianistene på den danske jazzscenen. Carl spiller for tiden også med Jerry’s eget band og turnérer internasjonalt med sin egen trio.

Finske Johnny Åman, nå bosatt i Malmø, er en av de mest benyttede bassistene i Sverige. Han har turnért over hele Europa og det meste av Asia.

Jerry Bergonzi hører til den absolutte verdenseliten av tenorsaksofonister. Til daglig er Jerry er professor ved New England Conservatory of Music og han er internasjonalt kjent for sine improvisasjonsbøker. Han har turnért med en perlerekke av internasjonale jazzartister, bla. Mike Stern, Adam Nussbaum, Dave Brubeck og Joey Calderazzo. Saksofonikonet Michael Brecker betegnet ham kort og godt som verdens beste saxofonist!

I løpet av de siste årene har Winther/Åman/Mogensen foretatt en rekke turnéer med saksofonlegenden Jerry Bergonzi.

Jerry Bergonzi – saksofon
Carl Winter – piano
Johnny Åman – bass
Anders Mogensen – trommer

Øyvind Dale sekstett

16. mars 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Øyvind G. Dale er oppvokst med solide røtter i jazztradisjonen. I tillegg til å fordype seg i ulike stiltrekk og tradisjoner innenfor jazzhistorien har han også jobbet med klassisk musikk og andre former for improvisasjonsmusikk. Med dette prosjektet ønsker Øyvind Gjelsten Dale ved hjelp av tre blåsere og et komp å utforske et univers hvor klassisk europeisk kunstmusikk og amerikansk jazzmusikk møtes. Jazzens stillistiske trekk blir tatt med inn i et univers hvor den blir utfordret av nyere, ukonvensjonell harmonikk og melodikk og hvor rytmen, improvisasjonen og samspillet som kjennetegner jazz som sjanger har en tydelig plass. Musikken som spilles ble først komponert til Øyvind Gjelsten Dale sin avgangseksamen ved universitetet i Stavanger våren 2012 og har blitt videreutviklet kontinuerlig siden.

Øyvind Gjelsten Dale har de siste årene markert seg som ny, spennende stemme i det norske jazz- og improvisasjonsmiljøet. Han har spilt på de fleste store jazzscenene i Norge, og har spilt på jazzfestivaler som Dølajazz, Sildajazz, Kongsberg Jazzfestival og Maijazz. Øyvind medvirker i prosjekt som kvartetten “Significant Time” og pianotrioen “Shotgun” og har spilt konserter med Didrik Ingvaldsen, Frode Gjerstad og Nils Henrik Asheim. Han deltok på Didrik Ingvaldsenes utgivelse “Extended Corner” som av Dagsavisen ble omtalt som en av årets ti beste utgivelser 2012. Øyvind har også deltatt på Chapter 8 sin utgivelse “Sult” som ble gitt ut under Mai Jazz 2013 og som har motatt gode anmeldelser. I det siste har Øyvind Gjelsten Dale også medvirket i Dag Magnus Narvesens oktett, DaMaNa, som blant annet har spilt på Kampen Jazz, MaiJazz og Jazz evidence på Kongsberg.

 

I sekstetten har Øyvind Gjelsten Dale med seg unge musikere som alle har utmerket seg i norsk jazzmusikk de siste årene med både cd-deltakelse i egne og andres prosjekt samt jobber på jazzfestivaler- og klubber i innland og utland. Medlemmene i bandet har alle en tilknytning til Vestlandet og har særlig vært aktive i miljøet rundt jazzutdanningen i Stavanger.

 

Øyvind Gjelsten Dale – piano og komposisjon
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Reidar Garthus – sakosfon
Kristoffer Kompen – trombone
Aleksander Hoholm – bass
Raymond Lavik – trommer

Northwestern Sounds

19. mars 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Albumet Northwestern Sounds er pianisten Arne Torviks (Molde) debut i eget navn. Albumet gis ut på Øra Fonogram våren 2016.

I mars 2013 gir jazzbandet Esp ut plata Ambiguous Play på Øra Fonogram hvor Torvik deltar som pianist. Deretter gjør bandet en mengde konserter i både Norge og utlandet. Ved siden av dette arbeidet tar pianistens egen musikalske visjoner og musikk form og det hele skyter fart da han mottar Møre og Romsdal Fylkeskommunes kunsternstipend i 2014 for å realisere sin egen musikk for scene.

Prosjektet ble realisert og innspillt i Øra Studio våren 2015 ved hjelp av samarbeidspartnerene i bandet Esp og trompeter Kristoffer Eikrem. I 2016 slippes albumet, og i den sammenheng planlegges det releaseturne og festivalopptredener. Musikken kan beskrives som et melodisk jazzutrykk preget av stor inspirasjon fra både elektronisk musikk og pop. Lenke til musikkeksempler: https://soundcloud.com/arne-torvik/sets/northwestern-sounds-album/s-tMDw2

Arne Torvik – piano/keyboard
Martin Myhre Olsen – altsaksofon
Kristoffer Eikrem – trompet
Espen Jørgensen Bjarnar – gitar
Dan Peter Sundland – elbass
Tomas Jarmyr – trommer

Søndagsjammen

20. mars 2016
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

Humørfyllt jazzjam som foregår på byens beste klubbscene annenhver søndag! Herrene Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum utgjør huskompet. Bonger til aktive jammere. Oslo Jazzforum er medarrangør.


Velkommen!

Staffan William-Olsson trio

26. mars 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

 

Staffan William-Olsson – gitar
Terje Gewelt – bass
Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Christina Dahl Quartet

30. mars 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

 

Med denne kvartetten har Christina Dahl i 2014 utgitt CD-en ”Life´s Carusel” på Storyville Records og den har fått meget fine anmeldelser.

Her er link til musikken:
http://epk.theorchard.com/en/epk/presskit/published/5263

Hun har gjennom en rekke år komponert musik for og turnert med sin trio med Jesper Lundgaard og Morten Lund.

I perioden 2003 – 2010 komponerte hun musikk og utgav to CD-er i eget navn med oktetten Heartbeats. Hun har løpende komponert musikk til duoen med Carsten Dahl. Sammen har de utgitt CD-ene ”Lys på himlen” og ”Det gyldne Landskab”. Dessuten har Christina Dahl komponert musikk til kvartettene Dahl/Lundgaard/Riel/Dahl og Dahl/Danielsson/Mazur/Dahl

Lytt gjerne til bilder og musikk av Christina Dahl her:
https://www.youtube.com/watch?v=crkjLeAx2EM
og se hennes hjemmeside:
http://christinadahl.dk/

Christina Dahl – saksofon
Niclas Knudsen – gitar
Jesper Lundgaard – bas
Espen Laub von Lillienskjold – trommer