Jens Fossum “Bassdetector”

3. februar 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

 

Jens Fossum – elbass
Håvard Fossum – saksofon
Marius Haltli – trompet
Anders Aarum – keys
Tor Bjarne Bjelland – trommer

Asle Røe trio med Håvard Fossum

6. februar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Bandet vil spille både selvkomponerte låter og kule jazz standards.

Mer info og lytting på: http://www.asleroe.com
Noe mer musikk finnes på:
http://www.soundcloud.com/asleroe

Håvard Fossum – saksofon
Asle Røe – gitar
Jens Fossum – bass
Jarle Vespestad – trommer

Halvard Kausland Kvintett m/ Helle Brunvoll

13. februar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Vokalisten Helle Brunvoll har høstet strålende kritikker i inn- og utland for sine cd-er Your Song, In Our House og nå nylig utgitte Latitude. Hennes forrige opptreden på Herr Nilsen ble særdeles godt mottatt av publikum og «jazzpressen». Kvintetten spiller musikk godt forankret i den «klassiske jazzen». Denne gang med en særlig hyllest til Shirley Horn og dessuten orginalkomposisjoner av Halvard Kausland.

Gitaristen Halvard Kausland har i flere tiår vært en ettertraktet musiker både som medspiller for gjestende internasjonale musikere og som solist på festivaler og klubber i inn- og utland. Hans samarbeid med musikerne i kvintetten kan høres på cd-ene Your Song, In Our House og nylig utgitte Latitude (alle på NAXOS) som har fått strålende kritikker her hjemme og internasjonalt. Det samme fikk Good Bait som nå relanseres på selskapet NAXOS.

Pianisten Magne Arnesen er av mange betegnet som Norges kommende stjerne innen sin sjanger med stor suksess på klubber og festivaler blant annet sammen med sin trio og den amerikanske sangerinnen England Brooks.

Håvard Fossum er ettertraktet både som studiomusiker og solist og kan høres sammen med flere norske band i toppklassen.

Svenske Hans Backenroth er en av Europas mest ettertraktede bassister og blir av mange betegnet som «arvtakeren» til NHØP eller Niels-Henning Ørsted Pedersen.

Roger Johansen hører hjemme i eliten av norske trommeslagere og kan høres på egne CD-produksjoner og sammen med flere norske eliteprosjekter.

Kausland/Brunvoll kom i fjor høst med ny CD i form av et live opptak sammen med Kongelig Norske Marines Musikkorps.

 
Helle Brunvoll – vokal
Halvard Kausland – gitar
Håvard Fossum – saksofon
Magne Arnesen – piano
Hans Backenroth – bass
Roger Johansen – trommer

Rønnings Jazzmaskin

17. februar 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Rønnings Jazzmaskin ble startet i 2012 som et hyllestprosjekt til det legendariske Elvin Jones bandet; «The Elvin Jones Jazz Machine» og musikken er derfor dypt forankret i deres og æraens musikk. Bandet har siden vokst og utviklet seg til et energibærende ensemble med eget materiale og uttrykk inspirert av europeisk, nordisk og amerikanske jazztradisjoner, men også svensk,norsk og mauretansk folkemusikk.

Kvartetten er basert i Trondheim, og inneholder foruten den noe mer etablerte Truls Rønning (kjent fra band som Clockwork, Nypan trio, Erling Aksdal trio med Jon Pål Inderberg, Solid og Heidi Skjerve kvintett) tre unge oppadstormende musikere fra jazzlinja i Trondheim. Bandet har gjort bejublede konserter på blant annet Jazzfest Trondheim i 2013 og 2014, Kulturfusjon 2013 og på diverse klubber.

 

 

Petter Kraft – tenorsaksofon
Martin Myhre Olsen – alt-/sopransaksofon
Egil Kalman – kontrabass
Truls Rønning – trommer

Odd Steinar Albrigtsen 5tet – release av “Mode”

20. februar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Odd Steinar Albrigtsen er en spennende gitarist og musiker som for øyeblikket er bosatt og jobber i New York som jazzmusiker. Våren 2016 skal han ut på releaseturne med sin debutplate “Mode” featuring Gianni Gagliardi på tenorsaksofon. Platen ble spilt inn sommeren 2015 i Rainbow studios, mikset og mastret av legendariske Katsuhiko Naito i Avatar Studios.

Musikken kan beskrives som melodiøs, særegen moderne jazz, inspirert av spansk/latinamerikansk rytmer som tilsammens utgjør en flott blanding av spennende og improvisert musikk. Musikken komponert av Odd Steinar Albrigtsen har den særegne blandingen av moderne nordisk jazz kombinert med inspirasjoner fra latinamerikansk musikk. Bandet er ellers aktiv og turnerer både på norske og utenlandske jazzscener.
Med i bandet og på plateinnspillingen er veldig flinke, prisvinnende og talentfulle musikere som er aktive i andre suksessfulle norske jazzband. Odd Steinar Albrigtsen,Kasper Værnes, Erlend Slettevold, Trygve Fiske og Tore Sandbakken spiller ellers i band og har spilt med musikere som The Core, Ola Kvernberg, Steinar Raknes, Hanna Paulsberg, Paal Nilssen-Love, Jon Pål Inderberg, Vigleik Storås, Staffan William-Olsson, Bjørn Vidar Solli, Erik Hegdal, Jesse Simpson, Lars Ekman, Gianni Gagliardi Clockwork, Hijack, Ine Hoem.

 

Odd Steinar Albrigtsen – gitar
Hanna Paulsberg – saksofon
Erlend Slettevoll – piano
Trygve Fiske – kontrabass
Tore Sandbakken- trommer

 

Bjørn Vidar Solli Kvintett feat. Seamus Blake

27. februar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

 

Bjørn Vidar Solli – gitar
Seamus Blake – saksofon
Tim Collins – vibrafon
Daniel Franck – bass
Jon Wikan – trommer