Frode Kjekstad trio

2. mai 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Frode Kjekstad er kjent for sitt samarbeid med internasjonale jazzartister og har spilt inn flere plater i New York, Oslo og Italia. Han har de siste årene også spilt konserter i de fleste vesteuropeiske hovedstedene og New York.

«Soundet» til Frode Kjekstad er bygd opp rundt kombinasjonen av gitar, hammond orgel og trommer, og Kjekstad har spilt med flere av verdens ledende jazzorganister, som legendariske Dr.Lonnie Smith (på platen «New York Time» 2004) , Alberto Marsico (på platen «The Italian Job» 2011) og Mike LeDonne (på platen «A Piece of the Apple» 2014).

I Norge samarbeider Frode med de beste organistene i Skandinavia, som canadiske Roy Powell kjent fra utallige prosjekter i inn- og utland. På trommer har han med seg Tore Sandbakken.

 

Frode Kjekstad – gitar
Roy Powell – orgel
Tore Sandbakken – trommer

Peter Asplund “Aspiration”

6. mai 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Trompeteren og jazzvokalisten Peter Asplund er tilbake på Herr Nilsen.

I løpet av de siste årene har han utviklet et show som kombinerer hans etter hvert kjente trompetspel med jazzsang og underholdende monologer. Materialet er amerikanske standarder fra “The Great American Songbook” kombinert med nyskrevet musikk.

Som vanlig har han med seg Hans Andersson og Johan Löfcrantz Ramsay i kompet og for kvelden med Jacob Christoffersen på piano.

Peter Asplund (SE) – trompet, vokal
Jacob Christoffersen (DK) – piano
Hans Andersson (SE) – bass
Johan Löfcrantz Ramsay (SE) – trommer

Erling Wicklund Octopus

9. mai 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Det åttehodede musikalske uhyre OCTOPUS er i forandring! For det første er det ingen gutteklubb mer – altsaksofonist Line Falkenberg har allerede satt sitt energiske preg på bandet, og som ny pianist lanseres nå japanske Ayumi Tanaka, oppsiktsvekkende jazzstudent ved Norges Musikkhøgskole. Dessuten fornyer bandleder Erling Wicklund stadig repertoaret og stiller med flere nye originalkomposisjoner – heriblant sambaen Bubbling, balladen Teatime og moll-bluesen Gakk! Pluss oktett-klassikere av Lars Gullin, Dave Pell, Marty Paich, Bill Holman, Shorty Rogers, Maynard Ferguson m.fl.

Eckhard Baur – trompet
Line Falkenberg – altsaksofon
Harald Bergersen – tenorsaksofon
Johan Bergli – barytonsaksofon
Erling Wicklund – ventilbasun
Ayumi Tanaka – piano
Andreas Dreier – bass
Lars Erik Norum – trommer

Knut Riisnæs Kvartett

16. mai 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Knut Riisnæs – saksofon
Anders Aarum – piano
Jens Fossum – bass
Tom Olstad – trommer

Halles Komet feat. Feya Faku & Andre Petersen

20. mai 2015
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Halles Komet byr på en fusjon av Cape-Town musikk og melodiøs norsk jazz. Saksofonist Morten Halle har siden 2006 samarbeidet med den syd-afrikanske pianisten Andre Petersen. Nå har de fått med seg trompet-legenden Feya Faku fra Johannesburg og er samlet i Oslo for å spille inn bandets andre album og gjøre en enkelt konsert på Herr Nilsen. Kompet utgjøres av Halles gamle makker Edvard Askeland på bass og trommeslager Torstein Lofthus, en av Norges aller mest etterspurte musikere de siste åra.

Fra anmeldelsene fra bandets første album, Halles Komet (2007):
“Så kjem «Halles komet», og det er moderne akustisk jazz med ein vital originalitet i seg. Her plankar ein ikkje standardlåtar, Halle skriv det meste sjølv, sterke og vakre songar spela med i ein klassisk jazzkvartett som verkar perfekt samspelt, og som lyder sprudlande frisk og ny.”
(Roald Helgheim)

“Det er absolutt ingen språkproblemer mellom representantene fra områdene rundt Nord- og Sørpolen. «Halles komet» er nok et glitrende eksempel på at jazz er et universelt språk og det er å håpe at publikum både i Norge, Sør-Afrika og ellers på kloden får gleden av å høre bandet også i levende live.” (Tor Hammerø)

Morten Halle – saksofon og fløyte
Feya Faku – trompet
Andre Petersen – piano
Edvard Askeland – bass
Torstein Lofthus – trommer

Arnesen/Kamfjord/Johansen trio

23. mai 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Olav Kamfjord startet profesjonell musikerkarriere i 1981. Han spilte da mye med Christian Reim på jazzklubben Hot House og spilte tidlig med Anne Marie Giørtz og Ab und Zu, Out to Lunch og Rune Klakegg trio (Fuzzy Logic). Med Lars Martin Myhre og Odd Børretzen har han medvirket på cd og turné med “Noen ganger er det allright” i 1995 og fram til siste Myhre/Børretzen plate. Med Tore Johansen har han gjort to plateinnspillinger – med Roger Johansen på trommer. I de senere årene har han spilt mye bluegrassmusikk med “The bluegrass playboys” samt i Øystein Sundes band “Meget i sløyd.”

Magne Arnesen har spilt piano fra han var tre år og gikk videre med klassisk pianolære fra 6 til 18 år da han startet sin jazzkarriere hos klubben Urijazz. Han har spilt med flere mainstream-jazzmusikere som Halvard Kausland, Frode Kjekstad, Hans Mathisen, Håvard Fossum, Totti Berg, Laila Dalseth, Terje Venaas, Sture Janson, Eyvind Wahlen, Hans Backenroth og en rekke andre.

Roger Johansen er en av Norges mest allsidige trommeslagere. Han kan høres på innspillinger og livescener sammen med folk som Jon Eberson, Georg Riedel, Tore Brunborg, Nora Brockstedt, Kåre Conradi, Karin Krog, Staffan William–Olsson, Erik Bye, Odd Rene Andersen samt jazzlegender som Kenny Wheeler, Slide Hampton, Bob Mintzer, George Garzone, Tim Hagans, Palle Danielsson, Putte Wickman, Svante Thuresson for å nevne noen få. Han har også gitt ut fire soloalbum med egen musikk til glitrende kritikker.

Magne Arnesen – piano
Olav Kamfjord – bass
Roger Johansen – trommer

Roy Hellvin trio

30. mai 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Dette er tre veteraner med lang fartstid i norsk jazzliv. Alle har vært med i et utall jazzgrupper i de forskjelligste stilarter, og alle har lang erfaring når det gjelder samarbeid med utenlandske musikere.

Konserten vil inneholde musikk fra Jazzkatalogen, The Great American Song Book og flere andre kilder. Vi får høre komposisjoner fra både Joe Zawinul og Jelly Roll Mortons repertoar.

Roy Hellvin – piano
Sture Janson – bass
Eyvind Olsen Wahlen – trommer