4. oktober 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 

Kvartetten spiller musikk godt forankret i den «klassiske jazzen» med låter fra The American Songbook, og Kauslands egne komposisjoner.

Gitaristen Halvard Kausland har i flere tiår vært en ettertraktet musiker både som medspiller for gjestende internasjonale musikere og som solist på festivaler og klubber i inn- og utland. Hans samarbeid med musikerne i kvartetten kan høres på CD`ne Your Song og In Our House som har fått strålende kritikker her hjemme og internasjonalt.

Pianisten Magne Arnesen er av mange betegnet som en kommende stjerne innen sin sjanger, bl.a. med stor suksess på årets Sildajazz sammen med sin trio og den amerikanske sangerinnen England Brooks.

Svenske Hans Backenroth er en av Europas mest ettertraktede bassister og blir av mange betegnet som «arvtakeren» til NHØP.

Halvard Kausland – gitar
Magne Arnesen – piano
Hans Backenroth – bass
Roger Johansen – trommer

8. oktober 2014
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

 Johan Olander Quartet_600

Som åpning vil Johan Ölander Quartet spille:
Hannu Hiltula – piano
Ari Polojärvi – gitar
Vesku Saloranta – bass
Johan Ölander – trommer

 

 

Jake Hertzog – gitar
Victor Jones – trommer
Harvie S – bass

 

 

11. oktober 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

«All The Things You Could Be By Now If Sigmund Freud’s Wife Was Your Mother» er et band som er satt saman for å hylle den legendariske bassisten og komponisten Charles Mingus. Bandet, som har fått sitt namn frå ein av Mingus sine låtar (skrive over akkordskjemaet til standardlåten «All the things you are»), har valgt ut eit knippe av Mingus sine beste komposisjonar og vil framføre delvis nye arrangement av desse. Det blir ein konsert i Mingus si and der energi, driv og sterke kjensler er i fokus. I kjernen av alle av Charles Mingus sine band stod alltid det nære og 21-år lange samarbeidet med trommeslagaren Dannie Richmond. Slik er det også naturleg at «All The Things You Could Be By Now If Sigmund Freud’s Wife Was Your Mother»  vart initiert av nettop ein bassist, Audun Ellingsen, og ein trommeslager, Hermund Nygard. Med seg har dei eit fantastisk band beståande av Kristoffer Eikrem – trompet, Atle Nymo – saksofon, Erik Johannessen – trombone og Jørn Øien – piano. 

Kristoffer Eikrem – trompet 
Atle Nymo – saksofon 
Erik Johannesen – trombone 
Jørn Øien – piano 
Audun Ellingsen – bass 
Hermund Nygård – trommer 
Charles Mingus – spøkelse

16. oktober 2014
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 280,-.
Billettsalg på Billettservice

Oslo Jazzforum i samarbeid med Herr Nilsen er særdeles stolte over å presentere trommelegenden Al Foster med eget band på Herr Nilsen. Al Foster er for mange kanskje først og fremst kjent som den musikeren som spilte lengst med Miles Davis; både på 70– og 80– tallet var han sentral i Davis’ grupper. Miles beskriver Al slik i sin selvbiografi: «He Foster knocked me out because he had such a groove and he would just lay it right in there. That was the kind of thing I was looking for. AI could set it up for everybody else to play off and just keep the groove going forever.»

Al Foster har også samarbeidet i årevis med musikere som Sonny Rollins, Herbie Hancock, McCoy Tyner og Joe Henderson. Listen over stjernemusikere han har spilt med er nesten uendelig, og han har vært en attraksjon i alle de band han har deltatt i. Han har de siste førti årene vært en av verdens mest etterspurte trommeslagere, både på plater og turnéer, og han har en fleksibel spillestil som strekker seg fra bebop til jazzrock; alltid med et bunnsolid groove og swing som fundament. I New York, hvor han har bodd hele livet, har han en helt spesiell status på byens jazzklubber. Siden tidlig på 90-tallet har Al hatt sitt eget band, og han har gjort flere plateinnspillinger og turnéer over hele verden.

Al Foster – trommer
Tivon Pennicott – tenorsaksofon
Adam Birnbaum – piano
Doug Weiss – bass

Billetter

18. oktober 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Brasiliansk musikk har siden tidlig sekstitall engasjert og beveget publikum over hele verden, ikke minst takket være utviklingen av bossa nova. Musikerne i det nordnorske bandet Marit Sandvik & Nova Onda fordyper seg i grunnelementene til flere av de brasilianske genrene, og resultatet er et uttrykk som forener det beste fra samba, bossa nova, baião og brasiliansk populær musikk, MPB. Med egne komposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora, med gjennomarbeidede arrangementer og med improvisasjon fyller MS&NO musikken med sitt eget uttrykk. Ved å løfte fram energien, rytmen og de populærmusikalske elementene, reaktualiserer bandet den brasilianske musikken for et nytt publikum. Bandets originallåter, med nordnorske tekster, finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band. 

Marit Sandvik – vokal
Øystein Norvoll – gitar
Ola A. Rokkones – tenorsaksofon
Eirik Fjelde – keyboards
Morten Steene – bass
Simen Vangen – trommer/perkusjon

22. oktober 2014
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg.

Trioen spiller standards samt noen orginallåter.

Kåre Garnes har vært aktiv på den norske jazzscene siden -70tallet. Han har spilt på festivaler i inn og utland, og vært etterspurt som bassist for utenlandske solister, spiller nå med bl.a. Vidar Johansen Kvartett, Laila Dalseth, Changes for Mingus.

Jazzgitaristen, komponist/arrangøren og orkesterlederen Håkon Storm-Mathisen har i en årrekke vært en sentral skikkelse innenfor den moderne jazzen i Oslo. Han er også en nyskapende komponist for bl.a. storband, og har gjennomført prosjekter med en rekke av Norges beste band og solister. Som komponist er han kjent for sin bruk av avanserte rytmiske strukturer, og tydelig påvirkning fra rock og annen samtidsmusikk. Til daglig underviser han ved Norges Musikkhøgskole.

Hermund Nygård er en norsk jazzmusiker og komponist bosatt i Oslo, kjent fra samarbeid med musikere som Hallgeir Pedersen, Staffan William-Olsson, Anders Aarum, Steinar Raknes, Erlend Slettevoll, Magne Thormodsæter, Karin Krog, Bob Dorough og Bobby Shew, og band som The Real Thing og Sharp9.

Kåre Garnes – bass
Håkon Storm-Mathisen – gitar
Hermund Nygård – trommer

25. oktober 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Sigurd Ulveseth er en norsk jazzmusiker og orkesterleder, kjent fra en rekke utgivelser. Med egen kvartett er det utgitt tre plater – To Wisdom, the Prize (1995), Infant Eyes (1997) og I Wish I Knew (2001) og det er nettopp denne besetningen som han kommer med på Herr Nilsen lørdag ettermiddag.

Ulveseth er også med i Marit Sandvik band, gruppa SWAP med Jan Gunnar Hoff, North West Quartet med bl.a. Frode Nymo. Han har medvirket på plater med Bergen-musikerne Dag Arnesen, Frank Jakobsen, Tore Faye, Knut Kristiansen, Ole Jacob Hystad, Jan Kåre Hystad og Merethe Mikkelsen.

Sigurd Ulveseth – bass
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Dag Arnesen – piano
Adam Nussbaum – trommer