Lonely Woman

5. januar 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Lonely Woman har eksistert siden våren 2002, men samarbeidet mellom Vidar Johansen og Tine Asmundsen har røtter tilbake til et tidligere prosjekt på Kongsberg Jazz Festival i 1996. Bandets musikk gjenspeiler Vidar og Tine sin kjærlighet for den moderne svarte jazztradisjonen, som gjennom de medvirkende musikernes brede erfaring, gis nytt liv.

Lonely Woman har tre utgivelser på Hazeljazz: HJ2, HJ3 og HJ6. HJ2 heter ”aLIVE 2003” med opptak fra Stabekk Kulturhus og Munch-museet. HJ3 er ”Demons Diversions” av Vidar Johansen. Dette verket er kommet til med støtte fra Norsk Kulturråd, og er skrevet med tanke på musikerne i Lonely Woman. Musikken gjenspeiler ulike sider av Vidar Johansen sine formidable evner som komponist. HJ6, som heter ”Radegund”, kom ut i oktober 2008 og har fått glimrende kritikker. I september 2004 hadde bandet konsert sammen med Roscoe Mitchell (Art Ensemble of Chicago) og spilte hans komposisjoner på Blå i Oslo.

Foruten Vidar Johansen sin musikk, består konsertrepertoaret til bandet også av komposisjoner skrevet av Rune Klakegg og Tine Asmundsen.

På Kongsberg Jazzfestival 2010 hadde Lonely Woman konsert med David Murray, med nyskrevet musikk av Vidar Johansen og Rune Klakegg for dette prosjektet

Bandet har en ny cd som de feirer sitt 10-års samarbeid med.

 

Roy Nikolaisen – trompet
Vidar Johansen – tenorsaksofon
Rune Klakegg – piano
Tine Asmundsen – bass
Svein Christiansen – trommer

Aagård, Aarum, Ellingsen, Nygård

12. januar 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

 

Julie Dahle Aagård – vokal
Anders Aarum – piano
Audun Ellingsen – bass
Hermund Nygård – trommer

Lush Life

16. januar 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Kvartetten Lush Life er kommet sammen gjennom en felles interesse for jazz og pop; for eleganse, stil og et glimt i øyet. Nina Gromstad Hogness er med i Tre Sopranos, blant annet kjent for sine Beat for Beat-opptredener. I Lush Life er det jazz- og pop-standards som blir tolket med stor følsomhet og integritet. Gershwin, Rogers&Hart står side om side med Tom Waits og Randy Newman. Settingen er akustisk, med en lekker og swingende pianotrio som tar godt vare på det musikalske uttrykket. Lush Life har base i Grenlandsdistriktet, med bassist Renvåg som utskudd fra den dype Østerdalen. Han og trommeslager Stig Sjøstrøm er gamle kompiser fra Musikkhøgskolen, mens pianist Rune Klakegg er godt kjent for Nilsen-publikumet fra konserter med egen trio, Tom Olstads Changes og Lonely Woman.

Se mer på lushlife.no

Nina Gromstad Hogness – vokal
Rune Klakegg – piano
Jan Olav Renvåg – bass
Stig Sjøstrøm – trommer

Erling Wicklund Octopus

19. januar 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Fullt storbandtrøkk med 8 mann! Originalkomposisjoner og arrangementer av Erling Wicklund, pluss Maynard Ferguson og Lars Gullins 1950-talls repertoar – framført av en tysk-dansk-norsk musikermix på tvers av generasjoner og stilarter.

Eckhard Baur – trompet
André Kassen – sopran- og altsaksofon
Harald Bergersen – tenorsaksofon
Johan Bergli – barytonsaksofon
Michael Bloch – piano
Andreas Dreier – bass
Lars Erik Norum – trommer
Erling Wicklund – ventilbasun/komposisjoner/arrangement

Funky Butt

23. januar 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

GROOVY JAZZ PÅ HØYOKTAN

Funky Butt er et hardtsvingende, energisk og rocka jazzband som spiller moderne, norsk jazz med klare røtter til New Orleans og karibisk musikk. Musikken blir fremført med kollektiv presisjon, drivende soloer, smittende spilleglede og stor hengivenhet. Bandet spiller nesten utelukkende egne låter, og har gjort seg sterkt bemerket på klubber og festivaler. Medlemmene er alle unge, etablerte jazzmusikere fra det stadig større mangfoldet i norsk jazz.

Sagt om Funky Butt:
-Musikalsk brillians av høy klasse. Et boblende fyrverkeri av en liveplate. (Romerikets blad, terningkast fem)

-Neppe noe norsk band spiller denne musikken freskere og med større nyanserikdom enn Funky Butt. (Dagbladet, terningkast fem)

-Det bør ikke være noe i veien for at Funky Butt bør bli en ny stor norsk musikalsk eksportartikkel. (Puls)

-Både låtkvaliteten og ensemblespillet er utmerket. (Avisa Nordland, terningkast fem)

-Festen fortsetter (Dagens Næringsliv, terningkast seks)

Mer info på www.funkybutt.no

 

Even Kruse Skatrud – trombone
Kåre Nymark jr. – trompet
Håvard Fossum – saksofon
Anders Aarum – piano
David Gald – tuba
Knut Lothe – trommer

Pastor’n & Diffen Kvintett

26. januar 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Fem av landets beste veteraner spiller standardlåter. Alle bandmedlemmene har spilt med store amerikanske stjerner. Dette blir årets begivenhet for elskere av bærekraftig jazz.

Ditlef Eckhoff – trompet
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Einar “Pastor’n” Iversen – piano
Sture Janson – bass
Eyvind Wahlen – trommer