Kompen Quintet

1. desember 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Jazztrombonist Kristoffer Kompen har tross sin unge alder blitt godt kjent i landets jazzmiljø gjennom en rekke ulike band. I 2011 kom han med sin første plate med egne komposisjoner, ”Short Stories Of Happiness”, sammen med sitt nyetablerte KOMPEN QUINTET. Platen mottok strålende kritikker fra norsk presse. 
Swingende jazz med melodiøse linjer, masse energi, melankolske undertoner og en haug referanser tilbake til jazzhistorien! KOMPEN QUINTET består av heftige improvisatører fra den moderne delen av norsk jazzliv.

Kristoffer Kompen – trombone, komposisjoner
Atle Nymo – saksofon, bassklarinett
Eyolf Dale – piano
Jo Skaansar – bass
Andreas Bye – trommer

Halle / Kjellemyr / Janssønn

5. desember 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Trioen består av tre instrumentalister med lang og variert erfaring fra norsk og internasjonalt musikkliv. Alders- spennet er på 35 år, noe som er ganske uvanlig nå til dags. Repertoaret er dels originalskrevet og dels hentet fra komponister som Hanns Eisler og Sonny Rollins, og utførelsen er alltid leken, fri og improvisert. Her er det klart for nye spennende musikkopplevelser med tre erfarne musikere som lytter til hverandre og sirkler seg inn mot et felles musikalsk punkt.

Dette er et musikalsk generasjonsmøte der det meste kan skje!

Morten Halle – saksofon
Bjørn Kjellemyr – kontrabass
Jakop Janssønn – trommer

Kåre Garnes Trio

8. desember 2012
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Kåre Garnes har vært aktiv på den norske jazzscene siden 70-tallet. Han har spilt på festivaler i inn- og utland, og vært etterspurt som bassist for utenlandske solister, og spiller nå med bl.a. Vidar Johansen Kvartett, Laila Dalseth, Changes for Mingus.

Svein Christiansen er en nestor blant norske trommeslagere. Foruten å være en av Norges mest etterspurte studiomusikere og slagverker i Kringkastingsorkestret, har han også utstrakt virksomhet som jazzmusiker på turneer og festivaler med bl.a. Terje Rypdal, Svein Finnerud Trio, Out to Lunch, Lonly Woman (ledet av bassisten Tine Asmundsen).

Jazzgitaristen, komponist/arrangøren og orkesterlederen Håkon Storm-Mathisen har i en årrekke vært en sentral skikkelse innenfor den moderne jazzen i Oslo. Han er også en nyskapende komponist for bl.a. storband, og har gjennomført prosjekter med en rekke av Norges beste band og solister. Som komponist er han kjent for sin bruk av avanserte rytmiske strukturer, og tydelig påvirkning fra rock og annen samtidsmusikk. Til daglig underviser han ved Norges Musikkhøgskole.

Trioens repertoar tar utgangspunkt i jazzens standardlåter.

 

Håkon Storm-Mathiesen – gitar
Kåre Garnes – bass
Svein Christiansen – trommer

Dave Edge Kvintett

12. desember 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

Dave Edge er kanskje best kjent som saksofonisten i “The Real Thing”, men siden han flyttet fra England i 2006 han har også gjennom flere år deltatt i Oslos jazzliv. Dave presenterer nå sin nye kvintett bestående av kjente, norske jazzmusikere. Kvintetten vil spille komposisjoner som i hovedsak er laget av Dave selv, i tillegg til noen klassiske jazz standards.

Dave Edge – tenorsaksofon
Roy Nikolaisen – trompet
Ove Billington – piano
Stig Hvalryg – bass
Roger Johansen – trommer

Karin Krog / Morten Gunnar Larsen – “From ragtime to our time”

15. desember 2012
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

To av våre mest anerkjente jazzmusikere har slått seg sammen i en duo hvor musikalsk historiefortelling og respektfull tolkning av jazzens repertoar står i sentrum.

Karin Krog og Morten Gunnar Larsen er viden kjent for sine sentrale bidrag til norsk jazzhistorie. De har hver sin selvstendige karrierer, og ganske forskjellig bakgrunn, men møter hverandre her og tolker melodier som er inspirert av ragtime musikk, og tilfører sitt eget uttrykk på en respektfull og spennende måte.

Konserten vil bli deres releasekonsert i Oslo for platen “In a Rag Bag”.

Se mer på karinkrog.no

Karin Krog – vokal
Morten Gunnar Larsen – piano

Laila synger julen inn

22. desember 2012
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

22. desember vil Laila og bandet invitere til sin årlige julekonsert for 17. året på rad!

En varm og stemningsfull konsert med kjente og mindre kjente julemelodier, en konsert som veldig mange år etter år har med i sine juleforberedelser.

Laila og bandet ønsker alle hjertelig velkommen.

 

Laila Dalseth – vokal
Roy Nikolaisen – trompet, flygelhorn
Per Husby – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

Disse kommer i januar

23. desember 2012 14:00til31. desember 2012 14:00

Concert Flyer

Programmet for starten av 2013 er klart.