Håvard Fossum/Børge-Are Halvorsen Quartet

1. februar 2012
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Plateslipp-konsert for cd-en “Examination of What”

Håvard Fossum og Børge-Are Halvorsen møtte hverandre for første gang i 2002 da de begge spilte i Gerald Wilson Orchestra under en konsert i Oslo. Felles ståsted innenfor musikk har bidratt til etableringen av kvartetten, og legendariske Elvin Jones “Live At The Lighthouse” med tenoristene Steve Grossman og Dave Liebman har gitt dem kicket til å spille som de her gjør.

En kvartett uten piano er en krevende form, samtidig som det gir saksofonistene stor frihet. For dette trengs en best mulig rytmeseksjon, og bror Jens Fossum på bass og den dynamiske trommeslageren Håkon Mjåset Johansen bidrar med rytmer og grooves som passer perfekt.

 

Ny CD - plateslippHåvard Fossum – saksofon

Børge-Are Halvorsen – saksofon
Jens Fossum – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Antonsen/Hvalryg/Olstad Trio

4. februar 2012
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Tre av våre mest erfarne jazzmusikere fikk anledning til å spille sammen i trio-format. Dette gav mersmak, og du kan høre dem på ettermiddagsjazzen på Herr Nilsen denne lørdagen. Utgivelsen “A Day at the Opera” (Ponca Jazz Records) ble bl.a. resultatet og er innspilt i selveste operaen i 2011. Konserten vil i likhet med platen by på melodisk, swingende og lyrisk triojazz.  Repertoaret byr på elegant, melodiøs og swingende jazz, og en stor del av dette er signert Ivar Antonsen.

Ivar Antonsen – piano
Stig Hvalryg – bass
Tom Olstad – trommer

David Skinner trio med Dave Edge

8. februar 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Dette blir en gjenforeningskonsert for David og Dave. Begge engelskmennene flyttet til Norge for flere år siden, men de hadde allerede blitt kjent med hverandre i Nord-England, da de spilte sammen blant annet på Manchester jazzklubb. Nå spiller de konsert sammen for første gang i Norge.

David Skinner er kjent blant annet som pianist med gruppen Sphinx (som Audun Ellingsen også spilte med), men har nå flere prosjekter på gang, fra swingjazz til samtidsmusikk. Et varemerke ved hans musikk er crossover, ved at den ene sjangeren mater den andre. Med denne trioen tar han utgangspunkt i 50-talls mainstream jazz, men alle de fire musikerne har masse erfaring, energi og kreativitet, og musikken blir dermed spennende og langt fra forutsigbar.

www.davidskinner.net
www.audunellingsen.com

Dave Edge – tenorsaksofon
David Skinner – piano
Audun Ellingsen – bass
Andreas Bye – trommer

 

 

Jon Eberson/Kim-Erik Pedersen Kvartett

11. februar 2012
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Eberson/Pedersen kvartett er et hardtslående band som er dannet innenfor Norges Musikkhøgskoles fire vegger. Bandet har et aldersmessig vidt spenn, noe som peker musikken i veldig spennende retninger. To generasjoner som utveksler våpen og stiller med et fullspekket arsenal av musikalske idéer.

 

 

Kim-Erik Pedersen – altsaksofon
Jon Eberson – gitar
Sigurd Hole – bass
Pål Thowsen – trommer

 

Ellen Brekken Kvartett

15. februar 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Dette er en kvartett som bygger på bassist Brekken sine komposisjoner. Bandet utnytter lydbildet som oppstår mellom de forskjellige akkordinstrumentene og kompet. Låtene bygger på melodiske temaer og lar sving og groove være viktige elementer for improvisasjon. Det er også åpenhet for det lyriske og lavmælte. Bandet består av en håndfull nyutdannede jazzmusikere som kommer fra band som Hedvig Mollestad trio, Siluet, The Peacocks, Eberson/Eberson/Baar og Joe.

Ellen Brekken – bass
Dag-Filip Roaldsnes – piano
Eskil Sæter – gitar
Jon Audun Baar – trommer

Realtime Quintet

22. februar 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

For tredje år på rad arrangeres The International Realtime Music Symposium i Oslo. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Det Norske Blåse Ensemble, Norges Musikkhøgskole og School for Improvisational Msuic i New York. Denne kvelden kan publikum få høre en improvisert konsert med lærerkollegiet fra årets kurs.

Ralph Alessi er trompeter og en av de mest spennende musikerne i improvisasjonsmiljøet i New York. Han er aktiv som komponist, musiker og pedagog og har gitt ut syv album i eget navn.

Art Lande pianist som på 70-tallet spilte inn en rekke album for ECM og på den tida samarbeidet med Jan Garbarek og Jon Christensen. Siden ledet han i en årrekke bandet Rubisa Patrol. Lande har også spilt med en lang rekke internasjonale toppmusikere som Joe Henderson, Woody Shaw og Kenny Wheeler. Siden -87 har jan vært bosatt i Boulder, Colorado.

Mark Helias bassist som bor delvis i Paris og delvis i New York. Han startet sin internasjonale karriere med Anthony Braxton og har siden spilt med en lang rekke kjente musikere som Cecil Taylor, Dewey Redman og Abbey Lincoln. Helias har gitt ut 12 album i eget navn og er også aktiv som orkester- komponist.

Thomas Strønen er en norsk trommeslager med internasjonal karriere og samarbeider i dag med den britiske saksofonisten Iain Ballamy i bandet Food og med pianistene John Taylor og saksofonisten Tore Brunborg i bandet Meadow.

Morten Halle er en velkjent saksofonist og komponist i Oslos jazzmiljø. På Herr Nilsen har han de siste åra vært å høre med sitt eget band “Halles Komet” og i kvartett med pianisten Ivar Antonsen og med bandet “Northern Arc”.

Ralph Alessi  (US) – trompet
Art Lande (US) – piano
Marke Helias (US) – bass
Morten Halle – saksofon
Thomas Strønen – trommer

Frode Nymo/Ivar Antonsen Kvartett

25. februar 2012
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-Frode Nymo – altsaksofon
Ivar Antonsen – piano
Terje Gewelt – bass
Raciel Jimenez – trommer