Inge Stangvik med Eivin Sannes Trio

7. januar 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

Inge Stangvik – vokal
Eivin Sannes – piano
Kåre Garnes – bass
Roger Johansen – trommer

Bjørn Vidar Solli Trio feat. Ole Morten Vågan + Jon Wikan

11. januar 2012
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

Du vil få høre Sollis arrangementer av mer og mindre kjente standardlåter samt noen originale komposisjoner fra hans nyeste plate “Visitor” med SOLID! og Seamus Blake.

Bjørn Vidar Solli – gitar
Ole Morten Vågan – bass
Jon Wikan – trommer

Dave Edge Quartet

14. januar 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

Dave Edge er mest kjent som saksofonist i souljazz gruppa “The Real Thing”. Han henter inspirasjon fra stilene til Sonny Rollins, Hank Mobley, Joe Henderson og lignende. Dave leder sin egen kvartett som fremfører en mix av 50- og 60-talls jazz, “standards” og sine egne komposisjoner.

Dave Edge – saksofon
Ove Billington – piano
Stig Hvalryg- bass
Roger Johansen – trommer

Mats Eilertsen SkyDive

18. januar 2012
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

En av flere flotte omtaler som platen SkyDive (2011) har fått:

“Det er ikke om å gjøre å alltid ha beina plantet på jorden. Noen ganger er det fint å miste fotfestet. Siden det forrige soloalbumet, «Radio Yonder» (2009), som mange kanskje husker for den fine tolkningen av «Hunting High And Low», har komponist og bassist Mats Eilertsen utvidet bandet til kvintett. Og her henger musikerne sammen som formasjonshoppere. Alle like viktige, frie og avhengige av hverandre på samme tid. Og det er like fint å oppleve for oss andre også. (…)nyansene er mer subtile her oppe. Små vendinger i takten, fine detaljer som når to instrumenter følger etter hverandre som svaler over sommerengen, eller den eviggrønne melodilinjen i «The Pilot’s Choice». Om du lar deg følge med, kjenner du hvordan Eilertsen & Co stiger, rir på luftstrømmer, faller i tomrom, løfter seg opp igjen, seiler videre og lander trygt og silkemykt på bakken.”
Dagens Næringsliv, Per A. RisnesTore Brunborg – saksofon

Thomas Dahl – gitar
Olavi Louhivuori – trommer
Alexi Tuomarila – piano
Mats Eilertsen – bass

Carl Winther Quartet feat. Jerry Bergonzi

21. januar 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

 

Dansk trio på turné med den amerikanske saxofonlegenden Jerry Bergonzi – eneste konsert i Norge.

Ved relanseringen av Montmartre var både Carl og Anders kontaktet for å spille sammen med legenden Bill Evans. Anders har også tidligere samarbeidet med saksofonister som Bob Berg, David Liebman, George Garzone, Petter Wettre, Hans Ulrik, Tomas Franck, Rick Margitza og Gary Thomas. Trioen håper at den nordiske turnéen vil gi dem innpass på internasjonale jazzscener. Kombinasjonen av dansk trio med en verdenskjent saksofonist har tidligere vist seg å ha gjennomslagskraft.

Jerry Bergonzi hører til den absolutte verdenseliten av tenorsaksofonister. Til daglig er han professor ved New England Conservatory of Music, og er internasjonalt kjent for sine improvisasjonbøker. Jerry har turnért med en rekke internasjonale jazzartister, bl.a. Mike Stern, Adam Nussbaum, Dave Brubeck og Joey Calderazzo. Saksofonisten Michael Brecker anså ham kort og godt som verdens beste saksofonist.

Ny CD: Sonic Shapes (Stunt)
Hør musikken på www.reverbnation.com/andersmogensen

Trioen gav i 2010 ut albumet Red Alert (Blackout Records)

 

Jerry Bergonzi – saksofon
Carl Winther – piano
Johnny Åman – bass
Anders Mogensen – trommer

Kåre Garnes trio

28. januar 2012
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Kåre Garnes har vært aktiv på den norske jazzscene siden 70-tallet. Han har spilt på festivaler i inn og utland og har vært etterspurt som bassist for utenlandske solister. Nå spiller han bl.a. Vidar Johansen Kvartett, Laila Dalseth, Changes for Mingus.

Svein Christiansen er en nestor blant norske trommeslagere. Foruten å være en av Norges mest etterspurte studiomusikere og slagverker i Kringkastings-orkesteret, har han også hatt utstrakt virksomhet som jazzmusiker på turnéer og festivaler med bl.a. Terje Rypdal, Svein Finnerud Trio, Out to Lunch, Lonly Woman (ledet av bassisten Tine Asmundsen).

Jazzgitaristen, komponist/arrangøren og orkesterlederen Håkon Storm-Mathisen har i en årrekke vært en sentral skikkelse innenfor den moderne jazzen i Oslo. Han er også en nyskapende komponist for bl.a. storband, og har gjennomført prosjekter med en rekke av Norges beste band og solister. Som komponist er han kjent for sin bruk av avanserte rytmiske strukturer samt og tydelige påvirkning fra rock og annen samtidsmusikk. Til daglig underviser han ved Norges Musikkhøgskole.

Trioens repertoar tar utgangspunkt i jazzens standardlåter.

Håkon Storm-Mathiesen – gitar
Kåre Garnes – bass
Svein Christiansen – trommer