JazzCode

3. desember 2011
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Knut Riisnæs er blant Skandinavias mest innflytelsesrike og respekterte saksofonister. Han spiller med en sterk personlig stil, i tradisjonen til Dexter Gordon, Sonny Rollins, John Coltrane og Charlie Parker. Han har spilt med “alle”, inkludert sitt eget band med John Scofield, John Christensen og Palle Danielsson. Knut har blitt tildelt Norges viktigste jazz utmerkelse, “Buddy” og to Grammy-priser for sine egne album.

Lars Jansson er en av Skandinavias ledende pianister, spiller uanstrengt i en bluesy melodiøs stil et sted mellom Keith Jarrett og Horace Silver. Han er godt kjent for sin egen trio, Lars Jansson Trio, og har spilt med musikere som Jan Garbarek, Radka Toneff, Arild Andersen, Jon Christensen bare for å nevne noen.

Mats Eilertsen er blant de beste bassistene, har spilt med Tord Gustavsen, Silje Nergaard, The Source, Tore Brunborg, Bendik Hofseth og andre. Han ga nylig ut sitt eget album, Radio Yonder, som har fått strålende kritikker.

Carl Størmer er drivkraften bak JazzCode. Han er mest kjent fra The Real Thing. Gjennom JazzCode han har spilt med et stort antall flotte musikere. Han har også utviklet JazzCode konseptet, som brukes til å forklare og presentere jazz for et nytt publikum og for å søke etter paralleller mellom jazz og samhandling.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Lars Jansson (S) – piano
Mats Eilertsen – bass
Carl Størmer – trommer

Michael Bloch Trio m/Petter Wettre

7. desember 2011
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Michael Bloch (f. 1974) vakte i sin tid stor oppsikt som ung og lovende jazzpianist i 16-årsalderen, og ble senere også kjent som saksofonist. Så ble det stille i mange år. Bloch hadde hoppet av musikerkarrieren og blitt sykepleier i stedet. Til slutt ble imidlertid lidenskapen for musikken for sterk, og Bloch sa opp jobben sin og satset alt for å bli musiker på heltid igjen.

I denne perioden begynte han å ta regelmessige saksofontimer hos Petter Wettre. Nå har Bloch fått med seg sin saksofonlærer til å gjøre en konsert sammen, hvor han selv vil la saksofonen ligge igjen hjemme og sette seg på pianokrakken i stedet. Det vil bli et spennende og uvanlig møte mellom lærer og elev.

Petter Wettre regnes som en av våre ledende saksofonister og trenger vel strengt tatt ingen nærmere presentasjon. Han har gitt ut 15 plater i eget navn, og turnert i inn- og utland med både egne og andres band. I en avstemning i bladet Jazzreviews ble Wettre regnet som en av Europas ti ledende musikere. Sammen skal de utforske både kjent og ukjent materiale, standardlåter så vel som egenkomponert musikk, og det vil bli en kveld med hardtsvingende og energisk jazzmusikk av høy kvalitet.Petter Wettre – saksofon

Michael Bloch – piano
Stig Hvalryg – bass
Hermund Nygård – trommer

Kausland / Brunvoll kvartett

10. desember 2011
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Helle Brunvoll vekket publikum da hun debuterte på albumet “In Our House”. Norske musikkjournalister ga henne en overveldende mottakelse:
En åpenbaring av en jazzsanger (Jazznytt),
Hun tilhører definitivt klassen med våre beste jazzsangere (NRK),
Vi vil høre mer til hennes stemme innen jazzstilarten (Dagsavisen).
Slike og andre flatterende beskrivelser skrev pressen på denne tiden.

Hennes nye album “Your Song” er litt forskjellig fra det første. Her er hun tilbake til trioen med gitarist Halvard Kausland og trommeslager Roger Johansen sammen med den svenske bassisten Hans Backenroth. På forrige album skrev hun noen av tekstene. På dette albumet bidrar hun også med noen tekster og endatil er den hennes debut som komponist av balladen “The Appletree”.

Helle Brunvoll synger i tradisjonen etter Blossom Dearie, Rita Ryes og Monica Zetterlund, men sangeren er selv veldig mye inspirert av Shirley Horn

Helle Brunvoll – vokal
Halvard Kausland – gitar
Hans Backenroth – bass
Roger Johansen – trommer

The Quartet – Frang, Aarum, Arntzen, Vespestad

14. desember 2011
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

The Quartet er et band med tilholdsted i Oslo. Bandet spiller utadvendt musikk i et modalt landskap med forankring i en tradisjon fra 60-70 tallet som bl.a. komponist/arrangør George Russell tidligere la føringer for. Bandet har fokus på energi, melodier, groove og dynamikk. The Quartet spiller musikk av bandmedlemmene, låter som også inkluderer elementer fra R&B og rock, og i tillegg kompososisjoner av jazzlegender og nålevende musikere her til lands.

Arne Frang – saksofon
Anders Aarum – piano
Roger Arntzen – bass
Jarle Vespestad – trommer

Laila synger julen inn

17. desember 2011
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Dette er det 16-ende året på rad som kvintetten holder sin årlige jazzcafé-julekonsert.

Laila Dalseth med band bidrar til å gi deg den rette julestemningen om du tar deg tid til en tur innom blant dine øvrige juleforberedelser.

Du vil få høre “Christmas Love Song”, “Mary’s Little Boy Child” og en rekke kjente og mindre kjente julemelodier.

Laila Dalseth – vokal
Roy Nikolaisen trompet /flygelhorn
Per Husby – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer