Atle Hammer kvintett

2. oktober 2010
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Atle Hammer er kjent fra bl.a. Radiostorbandet og Bjarne Nerem kvintett, og du kan f. eks. høre ham på innspillingen Arizona blue med Jon Gordon og Red Holloway.

Kvintetten byr gjerne på kjente beboplåter av Freddy Hubbard, Art Blakey and the Jazz Messengers, Joe Henderson, Dexter Gordon, tidlig Miles Davis og noe latino.

Atle Hammer – trompet, flygelhorn

Rune Nicolaysen – tenorsaksofon

Freddy Hoel Nilsen – piano

Andreas Dreier – kontrabass

Lars Erik Norum – trommer

Georg Reiss Kvartett

6. oktober 2010
20:00

 


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Georg Michael Reiss er en av våre ledende klarinettister/saksofonister, og er kjent for sin store fleksibilitet. I Europa er han mest kjent innenfor den tradisjonelle jazzen og ulike genre av folkemusikk. Han har turnert og gjort innspillinger med pianist Morten Gunnar Larsen, og er fast medlem av Magnolia Jazzband, Ophelia Orchestra, Gjertruds Sigøynerorkester, Streif og leder Georg Reiss Quartet. Bandet spiller akustisk jazz, blues, calypso, samba, skandinaviske folkesanger og noe jødisk musikk. I 2010 ble cd-en For All We Know lansert.

Les mer på

Georg Reiss – klarinett
Håkon Gjesvik – piano
Audun Ellingsen – bass
Marcus Lewin – trommer

Laila Dalseth kvintett

9. oktober 2010
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Laila Dalseth står internasjonalt sterkt. Hun har en rekke strålende kritikker både for konsertvirksomhet hjemme og for jobber og turnéer i Europa, Sørøst-Asia og USA , samt for sine ca. 25 plateinnspillinger med egen kvintett og med utenlandske toppmusikere. Laila har rukket å vinne Spellemannsprisen for årets jazzplate tre ganger, og i tillegg er hun tildelt Norsk Jazzforums høyeste utmerkelse ”Buddy prisen”, ”Gammleng-prisen” og Oslo Jazzfestivals ”Ella pris”.

Totti Bergh (saxofoner) har vært en markant aktør i norsk jazz siden begynnelsen av 1950-årene, og har turnert Europa, Sør-øst Asia og USA. Totti har medvirket som solist på 30 CD jazzinnspillinger med norske og utenlandske musikere hvorav 7 innspillinger i eget navn som har fått glimrende kritikker hjemme og ute. Han er også tildelt ”Buddy prisen”, ”Reenskaug-prisen”, ”Gammleng- prisen” og Oslo Jazzfestivals ”Ella pris”.

Musikerne som er med Laila er velkjente for de fleste publikumerne og spiller ofte med i kvintetten:

Per Husby har vært aktiv i det norske jazzmiljøet fra tidlig på 70-tallet, og etter omfattende studier har han siden vært yrkesmusiker. Han har deltatt på utallige plateinnspillinger både som arrangør og komponist, og som pianist med norske og utenlandske musikere. I eget navn har han utgitt flere plater hvorav 1 ble belønnet med Spellemannsprisen. Internasjonalt står Husby meget sterkt med en rekke glimrende kritikker i utlandet. Han ble tildelt Buddy-statuetten i 1989.

Sture Janson spiller i en rekke band, både innen klassisk – som i Operaorkestret – og jazz, og du kan høre ham med bl a Ditlef Eckhoff, Einar Iversen og Halvard Kausland.

Svein Christiansen – kjent fra en rekke storband og orkestre, og blant annet bandet “Out to Lunch”. Han har medvirket på en rekke utgivelser, f eks med Karin Krog, Knut Riisnæs, Jon Eberson og Dag Arnesen, og spiller bl a i kvintetten Lonely Woman med bassist Tine Asmundsen.

Laila Dalseth – vokal
Totti Bergh – tenorsaksofon
Per Huseby – piano
Sture Janson – bass
Svein Christiansen – trommer
[email_link]

Antonsen/Riisnæs kvartett

16. oktober 2010
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Antonsen/Riisnæs Kvartett kom med på den prestisjetunge innkjøpsordningen i 1999 med albumet ”Double Circle”, et album som fikk strålende kritikker internasjonalt. Nå gjenforenes kvartetten og tar opp noe av reportoaret fra den gang, komposisjoner av Antonsen og Alterhaug. Men også komposisjoner av andre komponister er inkludert. Kvartetten tilstreber et ledig, rytmisk og lyrisk uttrykk med rom for solistiske strekk og hardtdrivende, moderne swing.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Ivar Antonsen – piano
Bjørn Alterhaug – bass
Espen Rud – trommer

WES med Atle Nymo

20. oktober 2010
20:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Wes Montgomery (1925-1968) er kanskje den mest innflytelsesrike gitaristen i jazzhistorien. Montgomerys legendariske plateinnspilllinger på 50- og 60-tallet har fascinert og inspirert generasjoner av unge jazzmusikere.
Håvard Stubø, Daniel Franck og Håkon Mjåset Johansen bestemte seg for å danne en trio som utelukkende skulle basere seg på Wes Montgomerys originale og fengende komposisjoner.

Resultatet ble et album hvor trioen i pur spilleglede ga seg i kast med et knippe kjente og mindre kjente Wes-låter. Nå har trioen blitt forsterket med den fabelaktige tenorsaksofonisten Atle Nymo. Fire eminente skandinaviske jazzmusikere og Wes Montgomery i gnistrende samspill – kort sagt: WES!

Pressen om plata:

”En utsøkt forvaltning av gitarjazztradisjonen, utført med stor ferdighet og like doser hengivenhet og respekt.” Terje Mosnes , Dagbladet 5/6

”Yes Wes! Ein norsk gitarjazztrio gjev seg musikken til Wes Montgomery i vald, og dei gjer det med bravur.” Roald Helgheim, Dagsavisen

”Suveren improvisasjon hele veien – tre musikere stortrives sammen; sann spilleglede, gjensidig inspirasjon og upåklagelig teknikk.” Stein Kagge, Aftenposten 5/6

”A brilliant reworking of the ideas of Wes Montgomery — taken into some really fresh territory by guitarist Havard Stubo, but in ways that still retain all the best sense of tone, color, and space that made Montgomery’s music so great! Dusty Groove, USA

Atle Nymo – tenorsaksofon
Håvard Stubø – gitar
Daniel Franck – bass (DK)
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Musikerne:

Håvard Stubø
Anerkjent som en av Norges fremste jazzgitarister. Jobber fast med band flere band, bl.a. Håvard Stubø Quartet m/ Knut Riisnæs, Torbjörn Zetterberg og Håkon M. Johansen, Jupiter feat. Jonas Kullhammar og Jazz & Fly Fishing. Jobber også en del i løsere konstellasjoner/frilans, og er en aktiv komponist. Har samarbeidet med mange anerkjente jazzmusikere, som f. eks. Tomasz Stanko, Jimmy Owens, Arve Henriksen, m.fl.

Daniel Franck
Etter å ha flyttet til København i 1997, ble svenske Daniel Franck snart en av de mest profilerte bassistene i Danmark. Han har spilt med nær sagt alle i det danske jazzmiljøet, og spiller i dag med blant annet Carsten Dahl, Jens Winther, Ben Besiakov, Tomas Franck, Doug Raney m. fl. De siste årene har han turnert over hele Europa, og hans eminente basspill høster stadig mer anerkjennelse og oppmerksomhet.

Håkon Mjåset Johansen
Etablerte seg i ung alder som en av Norges fremste jazztrommeslagere, ikke minst i den prisvinnende trioen Urban Connection
 (“Årets Unge Jazzmusikere” 1998, de fikk Spellemannsprisen 2001 for CDen “Urban Connection” og ble nominert for “French Only”). Håkon har turnert med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester i 2000-01 og han spilte kvartett med Michael Brecker på Moldejazz 2003. Han er aktiv i band som Motif, Solid og Maryland.

Klipp fra albumet WES!:

[wpaudio url=”http://www.oslojazzforum.no/wp-content/uploads/2010/10/THE-THUMB-WES.mp3″ text=”THE THUMB” dl=”0″]
[wpaudio url=”http://www.oslojazzforum.no/wp-content/uploads/2010/10/SO-DO-IT-WES.mp3″ text=”SO DO IT!” dl=”0″]

Changes for Mingus

23. oktober 2010
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Komponisten og musikeren Charles Mingus etterlot seg en skattkiste av musikk som er inspirert av så og si hele det 20. århundrets “black American music” (gospel, ragtime, swing, bebop, soul, free jazz, etc.). Alt med et særpreg og en personlig touch som gjør at lytteren ikke er i tvil om at det er Mingus som er opphavsmann.

Denne kvintetten har gjort det til sin spesialitet å tolke deler av Mingus’ musikk, og har skapt stor begeistring på Herr Nilsen tidligere.

Roy Nikolaisen – trompet
Nils Jansen – tenorsaksofon
Rune Klakegg – piano
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

Klipp fra albumet Changes for Mingus:
[wpaudio url=”http://www.oslojazzforum.no/wp-content/uploads/2010/09/FABLES-OF-FAUBUS.mp3″ text=”Fables Of Faubus” dl=”0″]
[wpaudio url=”http://www.oslojazzforum.no/wp-content/uploads/2010/09/Opus-3.mp3″ text=”Opus 3″ dl=”0″]

Shannon Mowday

30. oktober 2010
16:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Shannon Mowday er er av de nye stemmene fra den sør-afrikanske jazzscenen som har oppnådd både lokal og internasjonal anerkjennelse. Hun ble tidlig introdusert til musikk, og har bakgrunn innen både klarinett, saksofon, piano og fløyte, og barytonsaksofonen regner hun som sin spesialitet. I Sør-Afrika har hun har deltatt innen mange musikkstiler, både som bandleder og som utøver, og denne erfaringen har bidratt til å skape hennes ‘sound’. Samarbeid med norske musikere og reiser til Norge har gjort henne svært engasjert i vår skapende og kreative scene, og hun er nå i ferd med å avslutte sin master i improvisert musikk ved NMH.

Vi kan love deg en spennende og levende opplevelse under denne konserten!

Shannon Mowday (Sør-Afrika) – barytonsax og altsax
Staffan William-Olsson – gitar
Putte Frick-Meijer Johander – bass
Erik Nylander – trommer